26 februari 2024
Sanne

We moeten afscheid nemen van een voormalig meesterbakker

Zondagavond was het tijd voor een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt, waarbij dit keer het thema ‘klassiek’ centraal stond. De bakkers kregen pittige opdrachten en ook dit keer ging niet alles vlekkeloos in de tent. Helaas moest één van de publieksfavorieten dan ook naar huis door een minder goede bakweek. 

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Heel Holland Bakt. 

Klassiekers

De kandidaten moeten zich deze week wagen aan klassiekers. Zo beginnen ze met het maken van een Limburgse vlaai, waar ze natuurlijk wel hun eigen (moderne) draai aan mogen geven. Tijdens de technische opdracht moeten de bakkers een huzarensalade in een gefrituurd bakje maken, met mayonaise. Tot slot staat er een heuse koekjeskroonluchter op het programma.

Moeilijker dan gedacht

Het mogen dan wel klassiekers zijn, dat betekent nog niet dat ze ook makkelijk zijn om te maken. En dat merken de bakkers al snel. Vooral het maken van mayonaise tijdens de technische opdracht zorgt voor een hoop gestuntel bij de kandidaten. Om mayonaise te maken moet je de juiste verhoudingen van eidooiers, azijn, mosterd en zonnebloemolie vinden. En dat kost veel tijd, zo ondervinden ook de deelnemers. Voormalig meesterbakker Tim heeft bijvoorbeeld al vier pogingen nodig om een sausje te krijgen dat enigszins op mayo lijkt, en dan is het nóg niet helemaal wat het hoort te zijn.

Einde verhaal

Hoewel het bij Tim dus wel even duurde voordat hij de juiste verhoudingen voor mayonaise had gevonden, had Pien bij de eerste poging al een lekker sausje. Met haar 25 lentes is Pien de jongste deelnemer van dit seizoen, en dankzij haar vrolijke verschijning een ware publieksfavoriet. Hoewel het maken van mayonaise haar goed afging, lag de koekjes-opdracht haar een stuk minder. En daarop werd ze flink afgestraft. De voormalig meesterbakker moet zelfs de tent verlaten aan het einde van de aflevering.

Kijkers vinden het enorm jammer dat Pien Heel Holland Bakt moet verlaten, zo laten ze weten op X.

Heel Holland Bakt is elke zondag om 20.30 uur te zien bij NPO1.  

Lees ook: Wat gebeurt er met alle baksels in Heel Holland Bakt?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: © Elvin Boer/MAX