Ingrediënten
  • 100 gram (room)boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel miso (Japanse sojabonenpasta, onder andere te koop bij de toko en AH)
  • 6 eieren
  • Snuf zeezout
  • 4 sneetjes brood
  • Parmezaanse kaas, geraspt, om te serveren
  • Shichimi, om te serveren (Shichimi is een Japans kruidenmengsel), optioneel
Christel
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram (room)boter, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel miso (Japanse sojabonenpasta, onder andere te koop bij de toko en AH)
  • 6 eieren
  • Snuf zeezout
  • 4 sneetjes brood
  • Parmezaanse kaas, geraspt, om te serveren
  • Shichimi, om te serveren (Shichimi is een Japans kruidenmengsel), optioneel

Door een roerei te maken met miso-boter wordt je lunch onweerstaanbaar

Hoewel het maken van een roerei eigenlijk een euh… eitje is, staat het internet vol met dergelijke recepten. Niet zo gek, aangezien je roerei op tig manieren kunt maken. Onlangs kwamen we een roerei-recept tegen waarbij miso-boter wordt gebruikt. We probeerden het uit en het was onweerstaanbaar lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Maak eerste de miso-boter. Roer simpelweg de miso door de roomboter. Zet de boter daarna zo’n 15 minuten in de koelkast.
  • Klop de eieren los en voeg wat zeezout toe. Zet een koekenpan op een laag vuur en voeg 1 eetlepel van de miso-boter toe en laat langzaam smelten. Schenk de helft van de losgeklopte eieren in de pan en bak het ei rustig.
  • Roer pas door het ei met een spatel als het ei aan de randjes steviger begint te worden.
  • Roer daarna continu rustig door de pan.
  • Voeg nog 1 eetlepel miso-boter toe en roer tot de eieren klaar zijn. Verdeel het roerei over twee sneetjes brood en bak daarna de andere helft van de geklutste eieren. 
  • Serveer de roereieren met wat Parmezaanse kaas en Shichimi.
  • Geniet ervan!

 

Tip: waarschijnlijk houd je wat miso-boter over. Deze boter is erg lekker op brood of door de pasta.

Ook lekker: Uienringen met bacon-roomkaasvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron:Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube