Ingrediënten
  • 300 gram havermout
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 130 gram honing/ esdoornsiroop
  • 270 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 40 gram kokosolie, vloeibaar
  • Boter om in te vetten
Christel
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram havermout
  • Snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 130 gram honing/ esdoornsiroop
  • 270 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 40 gram kokosolie, vloeibaar
  • Boter om in te vetten

Gezond en ontzettend lekker!

Gezond eten betekent niet dat je niet lekker kunt eten. Hoewel we nog weleens ‘nee’ zeiden tegen een monchoutaartje, zeggen we volmondig ‘ja’ tegen een puntje van deze havermoutcake. Deze is ontzettend lekker en ook nog eens gezond. Genieten zonder schuldgevoel!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Hoe maak je de havermoutcake?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een (ronde) cakevorm in.
  • Doe de havermout, het zout, bakpoeder, de kaneel, rozijnen, cranberries, abrikozen in een kom en mix.
  • Meng de banaan en honing met elkaar. Voeg de melk, eieren, het vanille-extract en de kokosolie toe en mix tot een geheel met een garde.
  • Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles goed met elkaar is vermengd. Laat 15 minuten staan.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de havermoutcake gaar in 35 tot 40 minuten.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je ‘m serveert.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Roerei met een Aziatische twist

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill