Ingrediënten
  • 2 grote wraps
  • 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 4 grote eieren
  • 50 milliliter volle melk
  • Een snufje nootmuskaat
  • 50 milliliter kookroom
  • 80 gram geraspte kaas
  • 8 plakken ontbijtspek, gebakken en gesneden
  • Cherrytomaatjes (optioneel)
23 augustus 2019
35 min.
4 pers.

Deze quiche flans je zo in elkaar

Ouders, broer, zus, buurman of vrienden op visite? Dan wil je natuurlijk iets lekkers op tafel zetten. Maar wat als je echt absoluut geen keukenprins(es) bent? Maak je geen zorgen, want met deze supersnelle quiche kan je niet de mist in gaan. Dit recept bestaat maar uit een paar ingrediënten én is snel klaar. Handig! 

Deze keer gebruiken we geen bladerdeeg, maar wraps als bodem.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de supersnelle quiche:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een quichevorm in met boter.
  • Leg een grote wrap in de quichevorm en druk goed in de hoekjes. Besmeer de wrap met boter en leg er vervolgens nog een grote wrap overheen. Besmeer ook deze wrap met boter.
  • Plaats de quichevorm voor 10 minuten in de oven.
  • Mix 4 eieren, melk, kookroom en nootmuskaat met elkaar tot er een glad geheel ontstaat.
  • Roer driekwart van de kaas en bacon door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel in de quichevorm. Strooi de overige kaas, spek en eventueel wat cherrytomaatjes over de quiche.
  • Bak voor ±15 minuten in de oven tot de vulling niet meer vloeibaar lijkt.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze fout maken we allemaal tijdens het bereiden van tomaten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 2 grote wraps
  • 50 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 4 grote eieren
  • 50 milliliter volle melk
  • Een snufje nootmuskaat
  • 50 milliliter kookroom
  • 80 gram geraspte kaas
  • 8 plakken ontbijtspek, gebakken en gesneden
  • Cherrytomaatjes (optioneel)