Ingrediënten
  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 8 eetlepels gesmolten roomboter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram witte suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk + 1 eetlepel boter (voor de topping)
  • 1 theelepel vanille-extract
23 augustus 2019
10 + 20 min.
8 pers.

Je maakt deze kaneelbroodjes van croissantdeeg

Kaneelbroodjes haal je – als ik voor mijzelf mag spreken – bij de supermarkt of zie je op plaatjes op internet. Het lijkt een flink klusje om ze zelf te maken, maar eigenlijk valt dit hartstikke mee. Met behulp van een blikje croissantdeeg maak je in een handomdraai de lekkerste kaneelbroodjes. Eet ze als ontbijt, lunch of bij de koffie. Genieten! 

Net zo lekker als kaneelbroodjes van de bakker.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Pak een oven- of bakschaal en giet hier 4 eetlepels gesmolten boter in. Meng dit met de bruine suiker en bedek hiermee de schaal.
  • Rol het croissantdeeg uit en strijk de ‘kniprandjes’ met je vinger dicht. Smeer boter over de gehele deegplak. Meng de witte suiker met kaneel en strooi dit vervolgens over het deeg. Bewaar een klein beetje kaneelsuiker voor de topping.
  • Rol de deegplak op en snijd in 8 stukken. Plaats de kaneelrolletjes vervolgens in de schaal en strooi de overige kaneelsuiker over de kaneelrolletjes.
  • Bak voor 20 minuten in de oven.
  • Voeg de melk en boter in een kommetje. Plaats dit in de magnetron tot de boter gesmolten is. Roer goed door en voeg vervolgens de poedersuiker en vanille-extract toe. Roer tot een glad geheel.
  • Verdeel het mengsel over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je smeuïge brownies met Maltesers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kevin and Amanda | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 groot blik croissantdeeg
  • 8 eetlepels gesmolten roomboter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram witte suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk + 1 eetlepel boter (voor de topping)
  • 1 theelepel vanille-extract