Oeps: deze 5 keukenfouten maken wij allemaal

Jaimy Boer

Voorkom deze fouten en je eten smaakt nog lekkerder

We roeren, bakken en kokkerellen het nodige in de keuken, maar zelfs dan komt het weleens voor dat we een fout maken. Van te veel zout in het eten door het schillen van je groentes: aan deze keukenfouten is iedereen schuldig.

1. Je gebruikt te veel zout

Is je eten flauw, dan voegen we vaak wat zout aan het gerecht toe. Het kan alleen zijn dat je iets te enthousiast bent geweest en de smaak van je eten niet meer heel lekker is. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door meer basis ingrediënten toe te voegen, waardoor de smaken weer in balans zijn.

2. Je kiest voor verse tomaten in plaats van ingeblikte

Het klinkt logisch om verse tomaten te kiezen, omdat je denkt dat vers beter is. Dit is alleen niet altijd het geval. Tomaten uit blik zijn namelijk veel gezonder. Vooral wanneer je ze lang op het vuur zet. In tomaten zit een stofje (lycopeen) dat de bloedsomloop stimuleert, je beschermt tegen beroertes en kanker en je cholesterol verlaagt. Door ze te verhitten worden ze extra voedzaam, omdat je het stofje makkelijker kunt opnemen.

3. Je gebruikt de verkeerde olie

Olie is olie, toch? Fout! Hoewel de supermarkt vol staat met verschillende soorten zonnebloemolie, kokosvet, roomboter en olijfolie, betekent dat niet dat je alles kunt gebruiken om te bakken. Zo is extra vierge olijfolie smaakvol, maar zeker niet bedoeld om mee te bakken. Wanneer je dit wel doet, krijg je een onaangename smaak in de pan en dat wil je natuurlijk niet.

4. Groenten en fruit schillen

We weten dat er in de schil van fruit en groenten veel vitamines verstopt zitten. Toch zijn we er allemaal schuldig aan om groenten en fruit te schillen als we het voor een gerecht gebruiken. En dat terwijl er onder de schil de meeste voedingsstoffen zitten.

5. Je strooit de kaas bovenop de pastasaus

Hier schrokken wij ook van. Want als wij een smakelijke pasta maken, dan is geraspte kaas de finishing touch van het gerecht. De volgorde van waarop je het eten op je bord schept kun je alleen beter omdraaien: als je kaas pas aan het einde toevoegt, dan kan het klonterig worden. Doe de kaas daarom direct over de afgegoten pasta en roer het erdoorheen. Dit maakt het gerecht veel romiger. Weer wat geleerd!

Lees ook: Kringen op je inductieplaat? Op deze manier kom je daarvan af

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Conscious Design