Recept: pittige Chipotle kip-fajita’s

Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet, in dunne reepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, in ringen gesneden
  • 75 gram champignons, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 eetlepel Chipotle peper in adobo saus, gesneden
  • 1 1/2 eetlepel verse limoensap
  • 8 warme tortilla's
  • Geraspte cheddar, ter garnering
  • Koriander, ter garnering
  • Limoenpartjes, ter garnering
30 min.
4 pers.

Binnen een half uur heb je deze spicy fajita’s op tafel staan

Wij zijn gek op alles van de Mexicaanse keuken. Tegen alles van taco’s tot enchilada’s willen we zeggen: “Te quiero.” Ook deze pittige Chipotle kip-fajita’s hebben een plekje in ons hart veroverd. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar én hartstikke lekker. Wij leggen uit hoe je de spicy kip-fajita’s maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Kruid de kip met de komijn, chilipoeder en zout en peper. Verhit de olie in een gietijzeren koekenpan van 30 cm op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en kook, af en toe roerend, tot deze gaar is. Zo’n 5 tot 7 minuten. Leg de kipstukjes op een bord.
  • Voeg nu de paprika, ui, champignons en knoflook toe aan de pan en kook, af en toe roerend, tot alles zacht is. Zo’n 4 tot 6 minuten. Roer de chipotle-pepers, limoensap en kip erdoor. Kook, al roerend, tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spicy kip en groenten met de tortilla’s en de geraspte cheddar, koriander en limoenpartjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Italiaanse hartige taart met gerookte kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CountryLiving | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet, in dunne reepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kleine ui, in ringen gesneden
  • 75 gram champignons, gesneden
  • 3 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 eetlepel Chipotle peper in adobo saus, gesneden
  • 1 1/2 eetlepel verse limoensap
  • 8 warme tortilla's
  • Geraspte cheddar, ter garnering
  • Koriander, ter garnering
  • Limoenpartjes, ter garnering