Ingrediënten
  • 1 kil aardpeer
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 500 gram spaghetti of linguine
  • Flinke klont boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • Rasp van 2 citroenen
  • 200 gram cream cheese
  • Snuf geraspte nootmuskaat
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Handje verse peterselie
Rowan Hattu
40 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 kil aardpeer
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • 500 gram spaghetti of linguine
  • Flinke klont boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • Rasp van 2 citroenen
  • 200 gram cream cheese
  • Snuf geraspte nootmuskaat
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Handje verse peterselie

Jammie!

Tijd voor een nieuw recept! Vandaag hebben we een heerlijk, makkelijk pasta-recept klaarstaan. De pasta bevat aardpeer én Parmezaanse kaas. En we kunnen je nu al garanderen dat dit dé pasta is van dit moment. Moet je proberen dus!

Zo maak je makkelijke pasta met aardpeer en Parmezaanse kaas

  • Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Daarna bekleed je de bakplaat met bakpapier.
  • Leg daar dan de stukjes aardpeer op.
  • Vervolgens bestrooi je het met peper en zout en hussel dit goed door elkaar.
  • Bak het geheel dan voor twintig minuten in de oven.
  • Haal na twintig minuten de bakplaat uit de oven en schep de aardperen in een grote pan.
  • Tijd om te gaan stampen!
  • Wanneer je klaar bent met stampen, zet je het eventjes aan de kant.
  • Breng dan een ruime pan met gezouten water aan de kook.
  • Kook de pasta vervolgens al dente.
  • Daarna giet je de pasta af, maar bewaar wel het kookvocht!
  • Pak dan een pan en verhit daar een flinke klont boter in.
  • Bak de knoflook dan twee minuten aan.
  • Voeg daarna de bloem en het citroensap toe en roer totdat je een goudkleur krijgt.
  • Vervolgens voeg je de cream cheese toe en een soeplepel kookvocht.
  • Roer dit door met een garde.
  • Laat dit kort indikken.
  • Bestrooi het geheel dan met peper en zout, de geraspte Parmezaanse kaas, de aardpeerpuree en een snuf nootmuskaat.
  • Mix nu alles door elkaar met een staafmixer.
  • Voeg vervolgens de gekookte pasta toe en laat dit nog 1 á 2 minuten doorkoken.
  • Serveer de pasta dan in diepe borden.
  • Top het af met wat verse peterselie, zwarte peper en extra Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Déze bamischijf is verkozen tot beste bamischijf van de supermarkt

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock