16 februari 2024
Rowan Hattu

De maker van de peper vertelt dat de pijn ‘ondraaglijk’ is

Hete gerechten zijn voor de Kookfans-redactie zeker niet onbekend. Maar wist je dat er een nieuwe hete peper op de markt is die twee keer heter (!) is dan zijn voorganger? Het zou gaan om Pepper X, de opvolger van de welbekende Carolina Reaper.

Carolina Reaper

Over de Carolina Reaper zijn er al genoeg verhalen de wereld in gekomen. Zo moet je tijdens het koken met de peper veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril op. O ja, en niet te vergeten is een gasmasker ook niet geheel overboden. Jarenlang is dit de heetste peper ter wereld geweest, maar nu moet ‘ie toch eindelijk plaats maken voor een opvolger.

Pepper X

De nieuwe peper die twee keer zo heet is als de Carolina Reaper is namelijk de mysterieuze Pepper X. En dit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. De man achter de Carolina Reaper vond het namelijk hoogtijd dat er een opvolger zou gaan komen. De maker weet zijn nieuwe peper echter nog wel erg mysterieus te houden. Zo is de peper nog nergens verkrijgbaar. Wel is ‘ie in een hotsauce-variant te krijgen. Daarnaast is de peper ook te krijgen in andere producten van Puckerbutt Pepper, het bedrijf achter de hete pepers.

Op de markt

Op dit moment zijn de nog druk in de weer om Pepper X goed op de markt te zetten. Een ding is al wel zeker: Pepper X meet het hoogste op de schaal van Scoville.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @hotzy_byadicap

Enne, ook de man achter de twee heetste pepers kan dat beamen. Zo heeft hij Pepper X zelf uitgetest. Hij vertelde aan The Associated Press dat de pijn ‘ondraaglijk’ was. Oei!

Lees ook: Feit of fabel: is een tosti ongezonder dan een normale boterham?

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock