Rowan Hattu
1 pers.
Ingrediënten
  • 90 gram havermout
  • Anderhalve eetlepel chiazaad
  • 160 milliliter melk (havermelk, gewone koemelk)
  • 80 milliliter espresso of andere koffie
  • Maple syrup
  • Opgeklopte melkschuim
  • Snufje kaneel of cacao

Moet je proberen!

Ben jij het standaard broodje pindakaas in de ochtend ook zo zat? Dat snappen we. Daarom hebben we nu een geweldig recept voor je klaarstaan om je ontbijt elke ochtend nét een tikkeltje leuker te maken. Met deze overnight oats met koffie ben jij namelijk helemaal klaar voor de dag.

Overnight oats

Wanneer je de overnight oats wil maken, moet je natuurlijk een dag van tevoren beginnen – de naam zegt het niet voor niets. Zet het een nacht in de koelkast en je trakteert jezelf de volgende ochtend met een overheerlijk ontbijtje.

Zo maak je je eigen overnight oats met koffie

  • Pak de havermout, chiazaad, melk en koffie.
  • Doe dit in een bakje (welke je kan afsluiten) en meng dit goed door elkaar.
  • Zet dit geheel een nacht in de koelkast.
  • De volgende dag verdeel je de overnight oats in twee delen.
  • Doe dit in een kommetje of in een bakje.
  • Giet dan in allebei de kommetjes een scheutje maple syrup (naar smaak).
  • Top dit daarna af met wat opgeklopte melkschuim.
  • Als laatste bestrooi je het geheel met een beetje kaneel of cacao (naar smaak).
  • Genieten maar!

Natuurlijk kun je er altijd een persoonlijke draai aangeven. Zo kun je in plaats van koffie, ook macchiato, espresso of een andere koffie doorheen doen. Precies hetzelfde geldt voor de melk. Ga voor je eigen voorkeur en geniet van je zelfgemaakte overnight oats ontbijtje! Tip: doe er de volgende dag ook nog wat vers fruit overheen. Nóg lekkerder!

Lees ook: Eenpansgerecht: deze overheerlijke pasta met kip

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock