Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kleine pasta (penne, ragitoni)
  • Zout en peper
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter bouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie
  • Verse geraspte Parmezaanse kaas
  • KIP:
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel cayennepoeder
  • Halve theelepel gerookte paprika
  • Peper en zout
Rowan Hattu
10 + 30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 250 gram champignons
  • 300 gram kleine pasta (penne, ragitoni)
  • Zout en peper
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter bouillon
  • 250 milliliter slagroom
  • Verse peterselie
  • Verse geraspte Parmezaanse kaas
  • KIP:
  • 200 gram kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Halve theelepel cayennepoeder
  • Halve theelepel gerookte paprika
  • Peper en zout

Jammie!

Wie houdt er nou niet van een overheerlijke kip pasta? Precies, iedereen houdt daar van! Enne, wanneer de pasta dan ook nog eens ondergedompeld zit in romige saus, is dat een extra pluspunt. O ja, en hebben we al gezegd dat dit ook nog eens een eenpansgerecht is? 

Zo maak je deze overheerlijke kip pasta

  • Allereerst begin je met het kruiden van de kip.
  • Hiervoor pak je de kruiden en de olijfolie en doe dit samen met de kipreepjes in een mengkom.
  • Meng dit geheel goed met elkaar.
  • Vervolgens laat je dit twee uur marineren.
  • Verhit daarna een diepe koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg hier vervolgens twee eetlepels olijfolie aan toe.
  • Dan voeg je de sjalot en de knoflook toe aan de pan.
  • Bak deze door totdat ze glazig zijn.
  • Doe daarna de kip in de pan.
  • Bak dit voor ongeveer acht minuten goudbruin.
  • Na acht minuten voeg je de champignons aan de pan toe.
  • Bak dit goed door tot de champignons zacht zijn.
  • Daarna schep je de champignons en de kip uit de pan.
  • Vervolgens voeg je de pasta toe aan de pan.
  • Roer de pan dan goed door totdat de pasta helemaal bedekt is met de olie.
  • Voeg er dan nog wat zout en peper aan toe én natuurlijk niet te vergeten: de wijn.
  • Schep daarna de bouillon met een grote soeplepel steeds per keer in de koekenpan.
  • Wanneer de bouillon verdampt, is het tijd voor een nieuwe schep.
  • Houdt het geheel op een middellaag vuur en blijf goed doorroeren!
  • Na tien minuten proef je of de pasta al dente is.
  • Daarna voeg je de kip en de champignons weer toe aan de pan.
  • Laat dit lekker doorpruttelen totdat de kip gaar is (+- tien minuten).
  • Voeg na vijf minuten de slagroom toe aan de pan.
  • Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.
  • Garneer het daarna met wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aha: zó koel jij je wijn of bubbels in een mum van tijd

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock