Ingrediënten
  • 450 gram Engelse komkommers
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel Koosjer zout
  • 1 klein bosje verse dille
  • 3 eetlepel zure room
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Een snufje zout
Rowan Hattu
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram Engelse komkommers
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel Koosjer zout
  • 1 klein bosje verse dille
  • 3 eetlepel zure room
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Een snufje zout

Tegen deze salade zeg je geen nee

Er zijn genoeg manieren om een heerlijke, verfrissende salade te maken. Maar als je het ons vraagt, is dit wel een van de favorieten. Knapperige plakjes komkommer, zoete rode ui en restjes verse dille, klinkt heerlijk toch? Wij leggen je uit hoe je dit maakt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Romige komkommersalade

Deze romige komkommersalade met dille is een heerlijk zomers basisgerecht dat je in een handomdraai in elkaar flanst. En het beste van alles? De komkommers blijven nog dagenlang knapperig.

Schillen

De beste manier om deze komkommersalade te serveren is met geschilde komkommers. Natuurlijk is het iedereens persoonlijke voorkeur, maar onthoud wel dat komkommer met schil zorgen voor een wat taaiere smaak. Voor dit recept is een Engelse komkommer het meest geschikt, omdat deze komkommer een relatief dunne en zoete schil hebben. Snijkomkommers hebben daarentegen een dikkere, soms wat wasachtige schil.

Engelse komkommer

Zoals we hierboven al hebben vermeld, is de Engelse komkommer het meest geschikt bij het maken van deze salade. Dit komt met name door hun subtiele zoetigheid en stevige structuur. De Engelse komkommer is een lange, semi-zaadloze variant die meestal verpakt is in plastic als je hem in de supermarkt koopt.

Zo maak je deze romige komkommersalade

  • Schil 450 gram Engelse komkommers en snijd deze kruislings in dunne plakjes.
  • Snijd dan een halve rode ui in dunne plakjes.
  • Vervolgens doe je dit in een groot vergiet.
  • Bestrooi dit met één theelepel Koosjer zout en schep dit om.
  • Zet het vergiet dan in de gootsteen en laat dit dertig minuten staan, zodat het water wat kan ontsnappen.
  • Hak ondertussen de baadjes en steeltjes van één klein bosje verse dille fijn, totdat je ongeveer 85 gram hebt.
  • Doe vervolgens de dille, de zure room drie eetlepels Griekse yoghurt, één eetlepel witte wijnazijn, één theelepel kristalsuiker en een snufje zwarte peper in een middelgrote kom.
  • Klopt dit met een garde door elkaar heen.
  • Dep dan de komkommers en ui voorzichtig droog met wat keukenrol.
  • Voeg dit vervolgens toe aan de kom en roer dit door elkaar.
  • Dek de kom af en zet het voor twee uur in de koelkast, zodat de smaken met elkaar versmelten.
  • Serveer het gekoeld.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: frisse salade met komkommer, avocado en tomaat

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Videostill YouTube