05 februari 2024
Sara Bergsma

Let goed op en eet deze producten niet!

Spinazie is een enorm veelzijdige groente die je in tal van gerechten kunt verwerken. Toch is het wellicht verstandig om even twee keer na te denken voordat je die zak spinazie die in je koelkast ligt opentrekt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft hiervoor namelijk een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven.

Spinazie 200 gram, 400 gram en 600 gram

Albert Heijn waarschuwt voor de producten: Spinazie 200 gram, 400 gram en 600 gram van de winkelketen. Het product bevat een te hoog gehalte van gewasbeschermingsmiddel acetamiprid en is hierom per direct uit de schappen gehaald bij Albert Heijn. Het binnenkrijgen van dit beschermingsmiddel kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het advies luidt dan ook om het product niet te eten.

Specificaties

Het gaat hierbij om de volgende producten:

Beeld: Albert Heijn

Terugbrengen

Klanten die dit product hebben gekocht in één van de Albert Heijn filialen, worden dringend verzocht om het product niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Daar krijgen zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag terug. Voor meer informatie kunnen ze contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn: www.ah.nl/klantenservice.

Lees ook: Goede vraag: zijn A-merken gezonder dan B-merken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels