Jaimy Boer
70 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak Oreo koekjes
  • 225 gram roomkaas
  • 15 milliliter vanille extract
  • 320 gram witte chocolade druppels, gesmolten
  • 80 gram melk chocolade druppels, gesmolten

Deze Oreo-truffels maken je stoutste dromen waar

Oreo koekjes smaken in allerlei vormen en maten goed: van een makkelijke mug cake tot een smakelijke taart. Zoek je iets kleins voor bij de koffie of thee, dan zijn deze Oreo-truffels perfect. Fijne bijkomstigheid: de voorbereiding kost je maar vijf minuten. Ideaal! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Gebruik een keukenmachine of deegroller om de Oreo koekjes te vermalen tot fijne kruimels.
  • Voeg alles,n behalve 2 eetlepels gemalen koekjes, toe aan een middelgrote kom. Voeg roomkaas en vanille toe en roer het mengsel tot het een geheel is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een kleine koekjeslepel (of maatlepel) om kleine balletjes van het mengsel te maken. Leg ze op de voorbereide bakplaat en vries in tot ze licht verhard zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Doop de ingevroren balletjes in gesmolten witte chocolade tot ze bedekt zijn en leg ze weer op de bakplaat. Besprenkel met halfzoete chocolade. Bevries tot de chocolade hard wordt, ongeveer 15 minuten.
  • Eet smakelijk!

 Ook lekker: Recept: smeuïge brownie-lasagne

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill – The Cooking Foodie