Ingrediënten
  • Voor de cakejes:
  • 200 gram suiker
  • Een snufje zout
  • 2 theelepels geraspte bloedsinaasappelschil
  • 3 bloedsinaasappels
  • 3 eieren
  • 325 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 225 gram boter + extra om in te vetten
  • 3 theelepels bloedsinaasappelsap
  • 1 theelepel Aperol
  • Voor de siroop:
  • 300 gram suiker
  • 4 theelepels Aperol
  • 6 eetlepels bloedsinaasappelsap
Roos
50 min min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cakejes:
  • 200 gram suiker
  • Een snufje zout
  • 2 theelepels geraspte bloedsinaasappelschil
  • 3 bloedsinaasappels
  • 3 eieren
  • 325 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 225 gram boter + extra om in te vetten
  • 3 theelepels bloedsinaasappelsap
  • 1 theelepel Aperol
  • Voor de siroop:
  • 300 gram suiker
  • 4 theelepels Aperol
  • 6 eetlepels bloedsinaasappelsap

Je favoriete zomerdrank in een cakeje

Vertoef jij in de zomer regelmatig op het terras met een groot glas Aperol Spritz? Dan hebben wij goed nieuws. Vandaag toveren we dit heerlijke zomerdrankje om tot heuse mini-cakejes. Niet alleen zijn deze gebakjes heerlijk van smaak, ze zien er ook nog eens ontzettend gezellig uit. Bakken maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Rasp de schil van 1 bloedsinaasappel. Snijd vervolgens voorzichtig de schil van de 3 bloedsinaasappels, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd de bloedsinaasappels voorzichtig in nette plakken van 0,5 centimeter dik en leg apart.
  • Vet een muffinbakvorm in met boter. Knip kleine rondjes uit een vel bakpapier en verdeel dit in de gaatjes van de muffinbakvorm.
  • In een kom voeg je de boter, zout, suiker en rasp van de bloedsinaasappel bij elkaar. Mix tot er een glad geheel ontstaat. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe aan het mengsel. Mix in de tussentijd goed door.
  • Voeg bakpoeder en bloem bij elkaar en zeef dit mengsel, zodat er geen klontjes in zitten. Meng drie theelepels bloedsinaasappelsap met 1 theelepel Aperol in een kommetje.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem aan de cakemix en mix tot een glad geheel. Doe dit ook met het Aperol-mengsel.
  • Leg in de muffinvorm op iedere bodem een plakje bloedsinaasappel. Leg daar bovenop een schep van de cakemix. Bak vervolgens voor ± 20 minuten.
  • Meng drie eetlepels bloedsinaasappelsap met de 150 gram suiker en 2 theelepels Aperol in een pannetje. Roer goed door tot de boel een klein beetje is ingedikt. Zodra de cakejes uit de oven komen, verdeel je de siroop met een kwast over de cakejes.
  • Keer de muffinvorm om en leg de cakejes op z’n kop op een bakplaat. Maak vervolgens opnieuw een siroop met ook 150 gram suiker, 3 eetlepels bloedsinaasappelsap en 2 eetlepels Aperol, maar laat dit een stuk langer op het vuur staan. Blijf goed roeren, zodat de siroop niet aanbrandt. Zodra de siroop stroperig is geworden, haal je ‘m van het vuur. Bedek de cakejes (die op z’n kop liggen, dus met de bloedsinaasappel naar boven) met een laag siroop.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Frisse citroen-ricottataart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Baking German | Beeld: Videostill, YouTube