redacteur
65 min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram suiker
  • 120 gram boter
  • 4 eieren
  • De schil en het sap van 3 citroenen
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 430 gram ricotta
  • 160 gram meel
  • 130 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Poedersuiker

Wedden dat je nog een tweede stukje neemt?

Voor een stuk taart kun je ons midden in de nacht wakker maken. Slagroom-, chocolade-, karamel- of monchoutaart: we zijn er dol op! Deze taart met citroen en ricotta is heerlijk voor in de lente- en zomermaanden. Hij is lekker fris en ligt niet zwaar op de maag. We moeten je wel even waarschuwen, want het is een enorme uitdaging om het slechts bij één stukje te laten.

Een heerlijke frisse versnapering!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de citroen-ricottataart:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed een rechthoekige springvorm met bakpapier en vet in met een beetje olie.
  • Neem een grote kom en mix hierin de suiker en boter met een handmixer. Meng ze net zolang tot er een licht en glad beslag ontstaat. Voeg vervolgens de eieren toe en mix net zolang totdat ze helemaal zijn opgenomen.
  • Meng de citroenschil, het -sap, de vanille en de ricotta vervolgens in een andere kom. Voeg in kleine porties steeds het meel, amandelmeel, het bakpoeder en zout toe en mix het geheel goed door, totdat het een egaal beslag is. Let op: mix niet té lang!
  • Giet het beslag in de springvorm en zet deze in de oven. Bak de citroen-ricottataart in 45 minuten gaar. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in stukken. Strooi er wat poedersuiker op en aanvallen maar!

Lees ook: Recept: pasta met gegrilde garnalen in citroenboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Laura in the kitchen | Beeld: Videostill