Jasmijn

Er zijn een paar handige trucjes voor

Citroenen komen bij diverse gerechten goed van pas en zorgen voor net dat extra zuurtje. Helaas lijken ze vaak vrij snel uit te drogen, waardoor veel mensen overstappen op citroensap. Gelukkig zijn er meerdere trucjes die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat een citroen tot wel een maand lang mee kan gaan. Wij vertellen je er meer over.

Niet in de fruitschaal

Allereerst een handige tip: leg citroenen niet in de fruitschaal naast ander fruit. Omdat al het fruit dan tegen elkaar aan ligt, wordt het warm en bederft het eerder. Daarnaast kunnen verschillende fruitsoorten in één schaal ervoor zorgen dat ze allemaal sneller rijp (en dus oud) worden. Bananen zijn daar een goed voorbeeld van: wanneer je die met andere fruitsoorten in een schaal legt, zul je zien dat ze sneller verkleuren dan wanneer je ze apart houdt. Dat geldt dus ook voor citroenen.

Groentelade

Citroenen horen dus niet in een fruitschaal, maar eigenlijk horen ze zelfs helemaal niet buiten de koelkast. Als je citroenen in de groentelade van de koelkast bewaart, blijven ze het allerlangst goed. Het is in die lade namelijk nog nét iets kouder en vochtiger dan in de rest van de koelkast. Citroenen zijn dol op een koud en vochtig klimaat en zullen dan dus zo lang mogelijk hun smaak behouden.

Water en een luchtdichte zak

Wil je zeker weten dat je citroenen tot wel een maand goed blijven? Dan kun je ze het beste nog even afspoelen met water en goed afdrogen voor je ze in de koelkast legt. Door dat te doen, verwijder je eventuele bacteriën op de citroenen die ervoor kunnen zorgen dat ze sneller bederven. Nog een extra tip: stop de citroenen in een luchtdichte zak en leg die in de koelkast. Daardoor weet je honderd procent zeker dat ze niet zullen uitdrogen.

Lees ook: Recept: zo maak je de 3D citroen meringue uit Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Cristina Anne Costello