15 min.
1 pers.

Wat een goed idee!

We zijn dol op Nutella, maar durven onze handen niet te branden aan het recept. Het vraagt immers een hoop kennis om de smeuïge textuur en kleur exact na te bootsen. Gelukkig is er ook witte Nutella, die iets makkelijker te maken is. Goed nieuws, want we hebben een easy peasy recept voor je! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je zelf witte Nutella:

  • Doe de plantaardige olie, witte chocolade en chocolademousse samen in een kom.
  • Meng het samen met een mixer of handmixer tot er een romig beslag ontstaat.
  • Voeg daarna de hazelnootboter in de kom en blijf het mixen.
  • Doe de witte Nutella in een bakje – of leeg een Nutella pot en doe het daarin.
  • Nog even geduld, want je kunt de witte Nutella het beste een paar dagen in de koelkast zetten.
  • Na drie dagen is je eigen Nutella klaar.
  • Genieten maar!

Snel opeten

We begrijpen heel goed dat je de Nutella op zoveel mogelijk dingen wilt smeren, zoals een panini met aardbeien. Of meng het in een cakebeslag of taartmix – bijvoorbeeld in deze red velvet Nutellataart. Doordat er geen conserveermiddelen in de pasta zitten, is hij alleen minder lang houdbaar. Dus kijk en ruik goed voordat je het gaat eten.

Ook lekker: deze Nutella Oreo-cheesecakejes hoeven maar 20 minuten op te stijven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Unsplash, Inna Podolsk

Ingrediënten
  • 200 gram plantaardige olie
  • 35 gram hazelnootboter
  • 200 gram witte chocolade
  • 190 gram chocolademousse