04 maart 2022

Belangrijke waarschuwing voor mensen met een allergie

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat er weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van stokbroden die je kunt kopen bij DekaMarkt. De supermarkt haalt dit product per direct uit de schappen. Hieronder lees je om welke voedselwaarschuwing het gaat.

Meergranen stokbrood

Zowel de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit als de DekaMarkt plaatst een belangrijk bericht op haar website. De waarschuwing geldt voor meergranen stokbrood en luidt als volgt. “DekaMarkt haalt per direct DekaVers Meergranen stokbrood 2x200GR de schappen. Door een foutief etiket staat het allergeen sesam niet op het etiket vermeld. Dit product kan een gevaar opleveren voor klanten met een sesamallergie. Klanten met een sesamallergie worden dringend verzocht dit product niet te consumeren. Klanten zonder deze allergie kunnen dit product veilig consumeren.”

Specificaties

Mensen die een sesamallergie hebben en de per 2 verpakte stokbroden toch hebben aangeschaft, wordt aangeraden om het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Hieronder zetten we de precieze specificaties nog een keer op een rijtje:

  • DekaVers Meergranen Stokbrood 2 x 200GR
  • 8710871350891 (artikel is foutief gestickerd met EAN 8710871364874)
  • Houdbaarheidsdatum 17-03-2022.

Lees ook: Belangrijke veiligheidswaarschuwing voor Hero Baby Classic opvolgmelk

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Twitter, iStock