Ingrediënten
  • GEBAKKEN PEERTJES:
  • 4 peren, gehalveerd
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 170 gram ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • AMANDELCRUMBLE:
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 45 gram havermout
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel volvette room
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • Slagroom, voor garnering
15 + 20 min.
6 pers.

Het perfecte toetje voor op een koude avond

Gebakken peertjes zijn een echte klassieker in menig huishouden, en terecht. Met de rijke smaak van de warme peertjes willen wij elke maaltijd wel afsluiten. Maak het toetje af met een heerlijke amandelcrumble en zoete ahornsiroop. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Gebruik een meloenboller of een lepel om de zaadjes uit het midden van elke peerhelft te scheppen. Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer hier de ahornsiroop, vanille-extract en kaneel doorheen.
  • Bestrijk de peren royaal met het ahornsiroopmengsel. Draai de peren zodat de afgesneden kanten naar beneden wijzen.
  • Bak in 15 tot 20 minuten tot de peren gaar zijn.
  • Terwijl de peren bakken, smelt je de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de havermout en amandelen toe en roer tot ze licht geroosterd ruiken, ongeveer 3 minuten.
  • Roer de ahornsiroop en slagroom erdoor en kook tot het mengsel iets dikker wordt, ongeveer 3 minuten.
  • Roer de kaneel en het zout erdoor. Giet dit in een kom en laat afkoelen.
  • Serveer de gebakken peertjes warm met de amandelcrumble en met slagroom.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Pannenkoeken ovenschotel met spek en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • GEBAKKEN PEERTJES:
  • 4 peren, gehalveerd
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 170 gram ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • AMANDELCRUMBLE:
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 45 gram havermout
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel volvette room
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • Slagroom, voor garnering