13 november 2020

De TikTokvideo heeft inmiddels meer dan drie miljoen likes

In deze moeilijke tijden kunnen sommige mensen wel wat extra hulp gebruiken, dacht de Amerikaanse Hilary Billings. Samen met haar man besloot ze iets bijzonders te doen voor een pizzabezorger. En dat levert flink wat tranen op.

Dobbelen voor fooi

Hilary en haar man bestelden een pizza bij Domino’s. Maar in plaats van hem gewoon een fooi te geven, besloten ze het iets anders aan te pakken. Geheel in stijl van het logo van de pizzaketen, mocht de bezorger met een rode en een blauwe dobbelsteen gooien. Op tafel stonden allerlei bakjes met nummers. Het getal dat hij met de dobbelstenen samen gooide, daarvan mocht hij het bakje openen.

Een week aan fooi

“Het spel stopt pas als je hetzelfde nummer twee keer hebt gegooid”, legt Hilary uit. “Klinkt als een plan”, reageert de pizzabezorger nog wat onzeker. Als eerste gooit hij zes, waardoor hij het bakje met het getal zes open mag maken. Dat levert hem twintig dollar op. “Mag ik dit houden?” vraagt de man nog. “Zeker, dat is helemaal van jou”, zeggen Hilary en haar man. Vervolgens gooit de bezorger het getal zeven. Hij kan zijn ogen niet geloven als hij het matchende bakje opent. “No way, dat is honderd dollar”, reageert de man verbaasd. Hij vertelt dat hij het met de coronacrisis erg zwaar heeft. “Dit is meer dan een week aan fooi voor mij, dus heel erg bedankt.”

Moeilijke tijd

Helaas gooit de pizzabezorger de derde keer weer een zes, maar dat bakje heeft hij natuurlijk al opengemaakt. Dat betekent einde spel, maar dat vindt hij niet erg. De man is heel blij met het geld dat hij heeft gewonnen. Terwijl hij al terugloopt naar zijn bezorgbus, roepen Hilary en haar man hem terug. Ze maakt alle bakjes open en geeft hem alsnog al het geld dat hij had kunnen winnen. “Dat is meer dan tweehonderd dollar”, zegt de man in shock. “Het is een moeilijke tijd voor iedereen, dus wij hopen dat wij hiermee een beetje kunnen helpen”, zegt Hilary’s man.

Viral

Hilary plaatste de video op TikTok, waar deze inmiddels al meer dan zeventien miljoen keer is bekeken en ruim 3 miljoen keer is geliket. Bekijk de viral video hieronder.

@hilarybillings

So heartwarming! ?? #getbywithalittlehelpfrommyfriends #feelgoodvibe #feelgoodvideo #giveback #helpinghand

? With a Little Help from My Friends – Imaginary Future

Lees ook: Lief! Dochter redt de tacotruck van haar vader door een tweet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Pexels