11 juli 2019
20 min.
2 pers.

Het klinkt ontzettend chic, maar is erg makkelijk om te maken

Limoncello is een drankje dat met name in de zomer erg populair is. We drinken ‘m graag als aperitiefje of gebruiken de Italiaanse drank om een ander drankje een extra kick te geven. Daarnaast kun je de drank ook gebruiken om je kip naar een hoger niveau te tillen. Zo kan de limoenlikeur je kip een sublieme smaak geven.

Binnen 20 minuten kun je deze heerlijke kip al verorberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Breng de kip op smaak met wat peper en zout en haal beide kipfilets door een beetje bloem tot ze volledig bedekt zijn.
  • Smelt in een middelgrote koekenpan de boter en voeg de kip toe. Bak op middelhoog vuur tot de kip aan beide kanten goudbruin is.
  • Voeg de kippenbouillon, limoncello en citroenschijfjes bij de kip en laat dit 5 minuten opstaan tot de sappen wat verdampen.
  • Serveer de kip met een simpele salade.

Lees ook: Recept: romige pasta met frisse limoncello-kaassaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Genius Kitchen | Beeld: Pixabay, Wikimedia Commons, Castle Brands Inc

Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • Bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 180 milliliter kippenbouillon
  • 60 milliliter limoncello
  • 3 schijfjes citroen
  • Sla en cherrytomaatjes om te serveren