Sabine
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • Halve theelepel peper
  • Guacamole om te serveren

Lekker met wat guacamole!

Wie koolhydraatarm eet is waarschijnlijk al behoorlijk vindingrijk geworden in wat dan wel gegeten kan worden. Staat er binnenkort een borrelavond op de agenda en zou je eigenlijk wel nacho’s willen eten? Maak dat dan mogelijk met deze heerlijke koolhydraatarme snack!

Weinig (netto) koolhydraten

Deze heerlijke koolhydraatarme nacho’s zijn dé manier om Mexicaans te genieten tijdens een koolhydraatarm dieet. Een portie bevat 3,6 gram netto koolhydraten. Het past dus perfect binnen een ketodieet! Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel:

Zo maak je de koolhydraatarme nacho’s:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier (of bak de nacho’s in twee keer).
  • Smelt de mozzarella in de magnetron in een magnetronbestendige kom. Dit duurt ongeveer 1,5 minuut. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng. Kneed het mengsel zodra de mozzarella met de handen aan te raken is. Kneed een paar minuten tot een bal. 
  • Plaats de deegbal tussen twee stukken bakpapier en rol uit tot een rechthoek van 3 millimeter dik. Snijd daarna driehoekjes uit het deeg en plaats deze op de bakplaat.
  • Bak in 12 tot 14 minuten, tot de driehoekjes goudkleurig en crispy zijn. 
  • Serveer met guacamole of smelt eventueel nog een minuutje wat extra kaas over de nacho’s. 

Variatietip: Heb je niet zo’n zin in hartig? Laat dan het zout, de knoflook-, chilipoeder en peper weg en bestuif de tortilla’s met kaneel en dip in roomkaas.

Lees ook: Recept: keto gevulde paprika’s met chili-kaasvulling

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Clyde Gravenberch