05 mei 2021

De tattookoning inspireerde zijn ontwerpen op het ontstaan van barbecueën

Henk Schiffmacher kennen we als de man die de huid van bekend en onbekend Nederland vulde met zijn tatoeages. Onlangs ging de tattoo artist echter aan andere samenwerking aan: hij tatoeëerde de klassieke leren schorten van Witloft.

Vleescultuur

Het Amsterdamse merk Witloft, dat bekend staat om handgemaakte leren schorten, lanceert vandaag twee nieuwe schorten. En dat zijn niet zomaar schorten. De leren cognac kleurige exemplaren zijn onder handen genomen door niemand minder dan tatoeëerder Henk Schiffmacher. De twee exclusieve schorten vertellen beide een eigen verhaal en zijn gebaseerd op de vleescultuur en het klaarmaken en conserveren ervan door inheemse stammen.

Groot fan

Samenwerkingen tussen merken en BN’ers is niet nieuw. Maar voor deze samenwerking was het niet Witloft die de tattoo artiest benaderde. Nee, Schiffmacher trok de stoute schoenen aan. De tatoeëerder bleek al jaren fan te zijn van de lederen schorten van het merk. “Ik vind de schorten heel stoer, maar het kan altijd gewaagder als je het mij vraagt”, bleek de motivatie van Schiffmacher te zijn.

Inspiratie

Zo ontstond het idee om een tattoo op het hele schort te zetten. “Een lap leer is tenslotte ook huid!”, redeneert Schiffmacher. De samenwerking tussen de twee resulteerde in twee leren schorten: de Barbacoa en de Buccanian girl. Eerstgenoemde vertelt het verhaal van het ontstaan van barbecueën bij inheemse volkeren in Midden-Amerika. De Buccanian girl staat voor de piraten die vroeger oceanen overstaken en naar de gebieden voeren waar de inheemse volkeren leefden. Daar namen zij de technieken van het bereiden en bewaren van vlees over.

De schorten van Witloft zijn hier verkrijgbaar voor €159,95. Ook kun je ze bemachtigen bij Hanos, Bijenkorf en Fonq.

Lees ook: Avondje barbecuen? Voorkom dat je deze fout met het vlees maakt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Witloft | Beeld: Witloft