Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Honing
  • 1 ei
  • 1 chilipeper
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram Panko
  • 450 gram grote garnalen, schoongemaakt maar met staart
  • 60 gram bloem (extra)
  • Zout en peper
  • Kookspray
  • Limoensap
Fabiën
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Honing
  • 1 ei
  • 1 chilipeper
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram Panko
  • 450 gram grote garnalen, schoongemaakt maar met staart
  • 60 gram bloem (extra)
  • Zout en peper
  • Kookspray
  • Limoensap

Heerlijk als borrelhapje!

Garnalen, je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Als je ze lekker vindt, dan ben je er vast ook dol op als ze in een krokant jasje zitten. Wij wel, in ieder geval! Deze gepaneerde kokosgarnalen zijn lekker krokant, met een zoet-pittig korstje en maak je gewoon in de Airfryer!

Zo maak je de kokos garnalen:

  • Meng bloem, knoflookpoeder en paprikapoeder door elkaar in een schaaltje. Klop de eieren los in een andere schaal. Roer kokos en panko door elkaar in een derde schaal.
  • Haal de garnalen één voor één door het bloemmengsel; schud de overtollige bloem eraf. Doop de met bloem bestrooide garnalen in het ei; laat overtollig ei uitdruppelen. Doop de garnalen ten slotte in het kokosmengsel en druk aan zodat ze goed vastkleven. Leg de garnalen op een bord. Bestrijk de garnalen goed met bakspray.
  • Verwarm de airfryer voor 200 graden C. Plaats de helft van de garnalen in de airfryer en bak ongeveer 3 minuten. Draai de garnalen om en bak ze verder tot ze goudbruin zijn, nog ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met een halve theelepel zout. Herhaal dit met de resterende garnalen.
  • Klop ondertussen in een kommetje de honing, limoensap en serranochili door elkaar.
  • Bestrooi de gebakken garnalen met koriander en serveer met honing-limoendip.

Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock