Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 25 gram rucola
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2-3 eetlepels pesto
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
Renée Bootsma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • 2 uien
  • 25 gram rucola
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2-3 eetlepels pesto
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Om je vingers bij af te likken!

Ben je op zoek naar een lekker makkelijk gerecht vol smaak? Zoek dan niet langer, want geloof ons: deze Toscaanse kip is om te smullen! Hij is snel gemaakt, zit vol smaken en is ook nog eens een eenpansgerecht waardoor je niet veel afwas hebt. Hoe je dit lekkere gerecht maakt, vertellen wij je. 

Toscaanse keuken

De Italiaanse keuken is misschien wel één van de populairste keukens. Dat is ook niet voor niets,  want in Italië weten ze wel hoe ze van eten moeten genieten. Deze Toscaanse kip is dan ook geïnspireerd op de Toscaanse keuken – een keuken vol smaak en traditie. Met de malse kippendijen in een rijke saus van mascarpone, zongedroogde tomaten en slagroom, breng je met dit gerecht de Toscaanse keuken naar jouw eigen eettafel.

Smaakmakers

De Toscanen staan bekend om hun gebruik van robuuste smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan pesto, Parmezaanse kaas, olijfolie en zongedroogde tomaten. Deze ingrediënten zijn dan ook allemaal verwerkt in deze Toscaanse kip. Je serveert het gerecht met een ciabatta waarmee je lekker in de saus kunt dippen, of je kunt het in combinatie met een pasta eten.

Zo maak je ‘m:

  • Snijd de knoflook en ui fijn en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Bestrooi de kippendijen rondom met peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan en bak de kippendijen rondom bruin. Tip: je kunt ook de olie uit het potje van de zongedroogde tomaat gebruiken. Haal de kippendijen uit de pan wanneer ze bruin zijn en zet ze even apart.
  • Bak in dezelfde pan de ui glazig en voeg de knoflook toe. Bestrooi met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomatenreepjes toe en bak ze 2 tot 3 minuten mee op laag vuur.
  • Voeg de mascarpone, kippenbouillon en slagroom toe en roer goed door. Leg de kippendijen terug in de pan en laat ze 20 minuten met de deksel op de pan stoven.
  • Roer de witte wijnazijn door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en meng samen met de pesto door de saus. Serveer de Toscaanse kip met een beetje rucola. Smaakt goed met een knapperige ciabatta, pasta of gevulde pasta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Yum! Cajun kip met een romige saus van spinazie en tomaatjes

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: uit Paulines keuken | Beeld: Adobe Stock