Esther Reitsema

We geven je een aantal handige tips

Altijd bang zijn dat je te weinig rijst hebt, daarom tóch nog maar wat extra in de pan gooien en uiteindelijk opgescheept zitten met een halve pan overgebleven rijst. Herkenbaar? We vertellen wat je ermee kan doen, mocht het nog een keer gebeuren. 

1. Fried rice

Wanneer rijst wat langer blijft staan wordt het al snel droog en smaakt het niet meer zo lekker. Maar wanneer je het bakt in wat wok-olie is het binnen no-time lekker knapperig. Wat groente, ui, knoflook en sojasaus erbij en voilà, je hebt een heel nieuw gerecht!

2. Sushi bowl

Nog een goed idee is om de rijst te gebruiken voor een sushi bowl, bijvoorbeeld om de volgende dag mee te nemen naar je werk als lunch. Doe de leftover rijst in een bakje en voeg vis, groente en een lekkere dressing toe. Bewaar in de koelkast en maak je collega’s jaloers!

3. Door de soep

Je kunt de rijst ook gebruiken om te verwerken in een ander gerecht. Aan elke soep is rijst bijvoorbeeld een prima toevoeging. Gooi de leftovers dus niet weg en meng het lekker door je bouillon!

4. Frittata

Nog een nieuw gerecht dat je kunt maken van overgebleven rijst is frittata. Meng hiervoor de rijst met wat los geklutste eieren, bosuitjes, peper, zout en wat tomaat en bak het mengsel in de koekenpan.

5. Meng met boter en suiker

Who knew dat je rijst ook als toetje kunt eten? Niet alleen als rijstpudding, maar ook met wat boter en suiker kun je van rijst een prima dessert maken. Lekker om meteen als nagerecht op tafel te zetten!

Lees ook: Voedselverspilling tegengaan? 5 makkelijke tips om te beginnen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels