Ingrediënten
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd (optioneel)
  • 500 gram kleine champignons
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak.
18 januari 2019
15 min.
4-6 pers.

Deze knoflookchampignons smaken overal goed bij

Als je een liefhebber van champignons bent, moet je deze knoflookchampignons eens proberen! De paddenstoelen worden nog veel lekkerder door het boterige sausje met knoflook en verse kruiden. Serveer de knoflookchampignons naast een goed stuk vlees of vis en wat aardappeltjes. Biefstuk, kip of zalm: dit gerechtje past echt overal bij.

Het water loopt ons al in de mond.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de knoflookchampignons klaar:

  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verhit de boter en olie hierin.
  • Zodra de boter is gesmolten doe je de ui erbij. Fruit het uitje zo’n 3 minuten.
  • Doe de champignons bij de ui en bak ze 4 à 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Voeg de wijn toe en kook dit zo’n 2 minuten in.
  • Voeg dan de tijm, één eetlepel peterselie en de knoflook toe. Meng alles en bak ongeveer 30 seconden om de knoflook te laten geuren.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Strooi de overige eetlepel peterselie over de champignons en serveer het gerecht warm.
  • Gek op kaas? Strooi eens wat Parmezaanse kaas over de champignons.
  • Eet smakelijk!

Loopt het water je al in de mond? Bekijk deze video met instructies:

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd (optioneel)
  • 500 gram kleine champignons
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak.