Dorien Ypma
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 6 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 6 plakjes spek
  • 12 groene asperges
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Om je vingers bij af te likken!

Deze knapperige én hartige snack is heerlijk als tussendoortje, voor bij de borrel of als aperitiefhapje. Maar, eigenlijk kunnen we elk moment van de dag wel een reden bedenken om van deze snack te smullen! Deze eenvoudige en originele hapjes maak je klaar in een handomdraai.

Zo maak je spek asperge hapjes

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel de bladerdeegvellen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd het spek in kleine blokjes.
  • Leg 2 à 3 asperges op elk bladerdeegvel en verdeel de spekblokjes over de asperges.
  • Vouw twee kanten van elk bladerdeegvel naar elkaar toe, zodat de bovenkant van het hapje bedekt is met bladerdeeg.
  • Herhaal dit met alle bladerdeegvellen.
  • Bestrijk de hapjes met een geklopt ei of een beetje koffiemelk, zodat het een mooi bruin laagje krijgt.
  • Strooi een beetje zout en peper naar smaak over het bladerdeeg.
  • Bak de spek asperge hapjes gedurende 18 minuten in de oven, tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • Geniet ervan!

Twists

Je kunt van de hapjes ook leuke twists maken. Volg dan de volgende stappen.

  • Snijd het bladerdeeg in reepjes van 1 centimeter.
  • Snijd ook het spek in de lengte doormidden in dunne reepjes.
  • Wikkel een reepje spek om de asperge in een spiraalvorm.
  • Wikkel vervolgens een reep bladerdeeg om de asperge tussen de spekreepjes in, zodat de asperge bedekt is met spek en bladerdeeg.
  • Herhaal dit met alle asperges.
  • Vervolg de stappen van het originele recept en je hebt heerlijke spek asperge twists.

Ook lekker: Recept: smeuïge koekjesdeeg brownies met chocolade en karamel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock