Ingrediënten
  • 1 doos brownie mix
  • 250 gram bloem
  • 230 gram zachte boter
  • 220 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram chocoladestukjes
  • Chocoladesaus
  • Karamelsaus
  • Optioneel: karamelblokjes en pecannoten
Dorien Ypma
50 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 1 doos brownie mix
  • 250 gram bloem
  • 230 gram zachte boter
  • 220 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 175 gram chocoladestukjes
  • Chocoladesaus
  • Karamelsaus
  • Optioneel: karamelblokjes en pecannoten

Bakkers klaar? Bakken maar!

Bijna iedereen is dol op brownies. Alle soorten en maten zijn favoriet, als er maar chocolade in zit. Maar deze brownies rijk aan chocolade en karamel worden naar een hoger niveau getild door het kleverige koekjesdeeg. Een eenvoudig recept om te maken en ook nog eens onwijs smeuïg en lekker! Bakkers klaar? Bakken maar!

Zo maak je koekjesdeeg brownies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bereid de brownie mix volgens de instructies op de verpakking.
  • Strooi een beetje bloem op een bakplaat en bak dit kort vijf minuten in de oven om bacteriën de doden.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem, boter, suiker, melk, zout en het vanille-extract goed door elkaar.
  • Roer de chocoladestukjes erdoorheen.
  • Verdeel het koekjesdeegmengsel gelijkmatig over de afgekoelde brownies met een spatel of een lepel.
  • Giet de chocoladesaus over de brownies. En verdeel, wanneer de brownie is afgekoeld, de karamelsaus eroverheen.
  • Voeg eventueel karamelblokjes of pecannoten toe aan de brownies.
  • Laat de brownies eventueel koelen in de koelkast.
  • Hmmm, genieten!

Ook lekker: Hemels recept: romige pompoen cheesecake met Bastogne bodem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock