Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 130 gram digestive- of bastognekoekjes
  • 6 eetlepels boter, gesmolten
  • 50 gram suiker
  • Mespuntje zout
  • Voor de vulling:
  • 4 kiwi's, geschild
  • 50 gram suiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 3 eetlepels citroensap
  • Mespuntje zout
  • 5 eetlepels boter, in blokjes
  • 250 gram aardbeien
Marlieke
15 min + 2 uur wachttijd min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 130 gram digestive- of bastognekoekjes
  • 6 eetlepels boter, gesmolten
  • 50 gram suiker
  • Mespuntje zout
  • Voor de vulling:
  • 4 kiwi's, geschild
  • 50 gram suiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 3 eetlepels citroensap
  • Mespuntje zout
  • 5 eetlepels boter, in blokjes
  • 250 gram aardbeien

Het perfecte zomertoetje in een handomdraai

Sommige fruitcombinaties zijn onverwachts lekker, en met aardbeien kan het al helemaal niet meer fout gaan. Kiwi en aardbei maken samen deze kleurrijke gebakjes, die je in gedachten meenemen naar tropische oorden. Probeer ze eens als zomers toetje, tussendoortje of verrassende traktatie. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kiwi-aardbeigebakjes:

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een muffinbakvorm in en doe in elke holte een papieren muffinvormpje.
  • Vermaal de koekjes in een keukenmachine of blender. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en het zout en roer goed door. Bedek de bodem van ieder muffinvormpje met het koekmengsel en druk aan. Druk het mengsel ook aan langs de zijkanten van de vormpjes tot een hoogte van ongeveer 1 centimeter.
  • Bak de vormpjes met het deeg ongeveer 12 minuten in de oven tot het deeg goudbruin kleurt. Laat afkoelen op een rek.
  • Bereid in de tussentijd de vulling. Pureer de kiwi’s in de blender of keukenmachine. Doe de kiwipuree in een steelpannetje en voeg hieraan de suiker, eierdooiers, citroensap en het zout toe. Verwarm het kiwimengsel gedurende ongeveer 6 minuten op halfhoog vuur, totdat het mengsel indikt. Haal dan de pan van het vuur en voeg al roerend de boter toe. Meng goed.
  • Vul de afgekoelde taartbodems met het kiwimengsel. Zet de gebakjes minstens 1 uur in de koelkast om ze stevig te laten worden.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakken en garneer de gebakjes hiermee.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Spinaziesalade met kipfilet, feta en aardbeien

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish