21 juli 2020
Sabine

Wie tijmthee drinkt kan van een aantal fijne gezondheidsvoordelen profiteren

Je kunt tegenwoordig je ogen uitkijken bij het schap met de theeën. Vandaag de dag is elke supermarkt voorzien met een scala aan verschillende smaken en elke theesoort is tegenwoordig wel weer ergens goed voor. Wil je nog meer smaaksensaties ontdekken? Trek dan een keer thee van tijm. Dat is niet alleen lekker, maar brengt ook deze gezondheidsvoordelen met zich mee.

Het is rijk aan antioxidanten

Tijm zit boordevol antioxidanten en polyfenolen en deze stoffen kunnen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die de cellen en het weefsel in je lichaam kunnen beschadigen. Wel is het zo dat je deze antioxidanten en polyfenolen in mindere mate binnenkrijgt als je tijm gebruikt om thee van te maken. 

Het bevat essentiële vitamines en mineralen

Tijm bevat ook veel vitamine A, C, koper, vezels, ijzer en mangaan. Wanneer je thee zet van tijm en dit opdrinkt krijg je minder van deze stoffen binnen, maar ze zijn zeker aanwezig in het warme drankje. Tijm kan hierdoor het immuunsysteem steunen en zo voorkomen dat je de griep krijgt.

Het heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking

De verbindingen in tijmthee kunnen het lichaam helpen beschermen tegen ziektekiemen door de antibacteriële en schimmelwerende werking van tijm. “Heel lang geleden dronken mensen tijmthee vanwege de sterke antibacteriële, schimmelwerende en antimicrobiële eigenschappen”, vertelt voedingsdeskundige Serena Poon aan Well + Good. Verscheidene onderzoeken toonden aan dat de olie van tijm het lichaam kan helpen om te voorkomen dat je ziek wordt van E.coli en salmonella.

Het bevat een kalmerend stofje

Voel je je onrustig of gestrest? Dan kan een kopje thee met tijm je helpen om te kalmeren. “Tijm kan een gunstig effect op het neurologische systeem teweegbrengen omdat tijm het stofje carvacrol bevat. Dit stofje heeft een rustgevend effect op je neurologische systeem”, vertelt dokter Felice Gersch.

Lees ook: Ontgift je lichaam met deze smaakvolle detox thee

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash