Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 2 plakjes dik gesneden ontbijtspek, in blokjes
  • 43 gram meel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 700 gram kipkoteletten
  • VOOR DE PANKO-TOPPING:
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 120 gram panko broodkruimels
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels kruiden voor op de bagel (everything but bagel kruiden)
  • Snuf zout
  • Halve theelepel versgemalen zwarte peper
  • Snuf gemalen rode pepervlokken
  • VOOR DE TOMATENSAUS:
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, geplet
  • Halve theelepel versgemalen zwarte peper
  • Halve theelepel gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 1 pot tomatensaus of pastasaus
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 480 milliliter water
  • VOOR DE PASTA:
  • 450 gram pasta, zoals campanelle of penne
  • 230 gram geraspte mozzarella
  • 65 gram versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
  • Verse kruiden, zoals basilicum en peterselie (optioneel)
Jaimy Boer
1 uur + 10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 2 plakjes dik gesneden ontbijtspek, in blokjes
  • 43 gram meel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 700 gram kipkoteletten
  • VOOR DE PANKO-TOPPING:
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 120 gram panko broodkruimels
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels kruiden voor op de bagel (everything but bagel kruiden)
  • Snuf zout
  • Halve theelepel versgemalen zwarte peper
  • Snuf gemalen rode pepervlokken
  • VOOR DE TOMATENSAUS:
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, geplet
  • Halve theelepel versgemalen zwarte peper
  • Halve theelepel gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 1 pot tomatensaus of pastasaus
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 480 milliliter water
  • VOOR DE PASTA:
  • 450 gram pasta, zoals campanelle of penne
  • 230 gram geraspte mozzarella
  • 65 gram versgeraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
  • Verse kruiden, zoals basilicum en peterselie (optioneel)

Dit wil je meteen proberen!

Geen idee wat je moet eten? Met een voedzame pasta zit je altijd goed, vooral deze smakelijke kip Parmezaan pasta. Je gebruikt er maar één pan voor dus dat scheelt ook nog eens een hoop afwas. Win-win! 

Zo maak je de kip Parmezaan pasta:

Eerst de kip: 

  • Kook in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur het spek tot het knapperig en vet is, 4 tot 5 minuten. Leg het spek met een schuimspaan op een bord; bewaar spekvet in de koekenpan.
  • Meng in een medium kom bloem, zout, peper, Italiaanse kruiden, uienpoeder en knoflookpoeder.
  • Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur. Smeer de kip lichtjes in het bloemmengsel en voeg ze toe aan de koekenpan. Kook, halverwege omdraaiend, tot beide kanten diep goudbruin zijn, ongeveer 4-6 minuten per kant. Leg de kip op een bord.

Vervolgens de panko-topping: 

  • Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur. Voeg hier de olie, panko broodkruimels, Italiaanse kruiden, bagelkruiden, zout, peper en rode vlokken toe.
  • Kook, onder regelmatig roeren, tot het panko-mengsel goudbruin is, voor 5-6 minuten. Doe het in een kom.

En als laatste de saus: 

  • Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en voeg olie, knoflook, peper en rode pepervlokken toe. Kook dit al roerend tot de knoflook goudbruin is.
  • Voeg de tomatensaus, suiker en water toe en breng aan de kook.
  • Voeg vervolgens de pasta toe en kook, af en toe roerend, tot de pasta al dente is en de saus romig is. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
  • Spatel de helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas erdoor tot ze smelten.
  • Snijd de gekookte kip schuin in in reepjes en leg ze op de pasta.
  • Haal de koekenpan van het vuur, bestrooi met de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas en dek af met een deksel voor ongeveer 4 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer met de panko-topping, gekookte spek en de verse kruiden zoals basilicum.
  • Serveer op diepe borden.
  • Bon appetit!

Ook lekker: Recept: kip-Parmezaan pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: iStock