Mini cheesecakes met kruidnotenbodem en gekarameliseerde sinaasappel

Ingrediënten
  • 250 gram LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 vanillepeul
  • 600 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 100 gram poedersuiker
  • 280 milliliter verse slagroom
  • 1 sinaasappel, gehalveerd en in schijfjes
  • 4 eetlepels lichtbruine suiker
  • 100 gram witte chocolade
Redactie Kookfans
20 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 vanillepeul
  • 600 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 100 gram poedersuiker
  • 280 milliliter verse slagroom
  • 1 sinaasappel, gehalveerd en in schijfjes
  • 4 eetlepels lichtbruine suiker
  • 100 gram witte chocolade

Wie zoet is, krijgt lekkers!

Zoek je nog een heerlijk sluitstuk voor het diner? Cheesecakes zijn altijd een goed idee. Met deze mini cheesecakes met een bodem van LU Bastogne Kruidnoten met stukjes Milka chocolade is het gegarandeerd genieten geblazen. Aan de slag! 

Zo maak je de Mini cheesecakes:

  • Verwarm de oven op 230 graden. 
  • Maal de kruidnoten fijn en smelt de roomboter. Voeg de kruimels en gesmolten boter toe aan een mengkom en roer tot de boter is opgenomen.
  • Verdeel het mengsel over tien glaasjes en druk de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Zet de glaasjes 1 uur in de koelkast. 
  • Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de vanille eruit. 
  • Voeg de vanille, roomkaas en de poedersuiker toe aan de mengkom en mix met een elektrische mixer tot een zachte massa. 
  • Voeg vervolgens de slagroom geleidelijk toe en blijf mixen tot een luchtig geheel.  
  • Haal de glaasjes na 1 uur uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de kruidnotenbodem. 
  • Laat een paar uur opstijven in de koelkast. 
  • Karamelliseer ondertussen de sinaasappel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier twee eetlepels suiker op. Leg daar de schijfjes sinaasappel op en lepel hier de resterende suiker op zodat de schijfjes aan beide kanten bedekt zijn met suiker. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Klaar om te serveren? Leg de sinaasappelschijfjes op de cheesecakes en rasp de witte chocolade eroverheen.

Lees ook: Recept: appeltaart met zoute karamel

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron en beeld: LU Bastogne