Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Een scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse salade dressing
  • 700 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalotjes
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Limoenschijfjes
Rowan Hattu
1 uur 25 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Een scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse salade dressing
  • 700 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalotjes
  • 2 eetlepels verse limoensap
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels gesneden basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Een snufje zout
  • Een snufje zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Limoenschijfjes

Heerlijk!

Wanneer je aan Italië denkt, denk je natuurlijk aan de heerlijke pasta’s en pizza’s, de lekkere gelato’s en natuurlijk de limoncello. Maar wat we niet mogen vergeten, is natuurlijk bruschetta. Het heerlijke tussendoortje tijdens een warme zomerdag. Echter, er is ook een andere variant van de bekende maaltijd. Zo is er ook kip bruschetta. Een beetje anders, maar nét zo lekker. 

Zo maak je de overheerlijke kip bruschetta

  • Allereerst snijd je de kipfilets in halve stukken.
  • Daarna snij je ze nog dunner, tot je ongeveer acht langwerpige stukken hebt.
  • Vervolgens pak je een kom en voeg je hier de olijfolie en dressing aan toe.
  • Mix dit goed door elkaar en stop dit in een plastic zakje die je goed kunt afsluiten.
  • Voeg hier de kip aan toe en sluit de zak dan.
  • Hussel dit goed door elkaar totdat de kip goed bedekt is met het sausje.
  • Koel dit dan minstens 1 uur en maximaal 8 uur.
  • Ondertussen ga je de tomatensalade maken.
  • Meng de tomaten, sjalotjes, het citroensap, de azijn, basilicum, knoflook en kappertjes in een kom en top het af met wat zout en peper.
  • Laat dit dan tot 1 uur vóór het serveren op kamertemperatuur staan.
  • Vervolgens verwarm je de grill.
  • Haal de kip dan uit de marinade en gooi het zakje weg.
  • Smeer dan de grill in met wat olijfolie.
  • Leg de kip op de grill en bak deze totdat het dikste gedeelte van de kip zo’n 165 graden is.
  • Serveer vervolgens de kip met de salade en maak het af met wat Parmezaanse kaas en citroenschijfjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kipkerrie met rijst en sperziebonen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: All Recipes | Beeld: Adobe Stock