Ingrediënten
  • Anti-aanbakspray
  • 1 blik pizzadeeg uit het koelvak
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 eetlepels gesneden knoflook
  • 60 milliliter hot sauce of tomatensaus
  • 35 gram verkruimelde feta
  • 25 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
20 min.
4 pers.

Dit flatbread met knoflook, feta, mozzarella en parmezaanse kaas wil je proberen

Bij een recept met knoflook en kaas, zijn wij al gauw om. Dat móét wel lekker zijn. Dit flatbread met knoflook, mozzarella en parmezaanse kaas vormt daarop geen uitzondering. Heerlijk als avondeten, maar ook bij het borrelen een regelrechte hit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in met anti-aanbakspray.
  • Rol het pizzadeeg uit en snijd het in de lengte doormidden. Bewaar de andere helft voor een ander gebruik of voor nóg een flatbread. Leg het deeg op de voorbereide bakplaat en gebruik je vingers om het uit te rekken en tot een ovaal te vormen.
  • Smelt de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en kook 2-3 minuten, of tot de knoflook net bruin begint te worden. Haal de pan van het vuur en klop de hot sauce erdoor. Je kunt ook voor een tomatensaus gaan.
  • Beleg het flatbread met feta, mozzarella en parmezaanse kaas.
  • Bak het flatbread in de oven voor zo’n 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten.
  • Garneer met peterselie. Snijd in 8 stukjes en serveer gelijk.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: deze pizzadilla combineert het beste van Italië en Mexico

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Anti-aanbakspray
  • 1 blik pizzadeeg uit het koelvak
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 2 eetlepels gesneden knoflook
  • 60 milliliter hot sauce of tomatensaus
  • 35 gram verkruimelde feta
  • 25 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt