Roos

Er zit blijkbaar geen enkel spoor van tonijn in de ‘broodjes tonijn’

Breng jij zo nu en dan een bezoekje aan Subway en gaat jouw voorkeur dan uit naar een broodje tonijn? Dan kan het zo zijn dat je altijd al voor de gek bent gehouden. Een laboratoriumonderzoek wijst namelijk uit dat er geen tonijn terug te vinden is in de broodjes tonijn van Subway. 

Ontevreden klanten

Twee ontevreden Subway-klanten besloten afgelopen januari een rechtszaak aan te spannen. De broodjesliefhebbers hadden hun twijfels bij het broodje tonijn van Subway, aangezien er volgens hen helemaal geen tonijn in zou zitten. Het zou gaan om ‘brouwsels’ of verschillende ingrediënten die met elkaar gemengd zijn.

New York Times

De Amerikaanse krant New York Times kreeg lucht van deze situatie en besloot op onderzoek uit te gaan. Een journaliste van de krant bestelde flink wat tonijnbroodjes van Subway en verstuurde dit naar een lab. In het laboratorium werd gezocht naar een spoor van DNA van tonijn, maar helaas leverde dit niets op. Conclusie: de ingrediënten waren zo zwaar bewerkt dat er geen spoor van tonijn in het broodje te vinden was. “En als we iets konden identificeren, dan was het geen tonijn”, deelde het lab aan New York Times. 

Fout van fabrikant

Subway ontkende de beschuldigingen, maar helaas wijzen de onderzoeken uit dat er echt geen tonijn in de broodjes te vinden is. Volgens experts is dit echter niet volledig de fout van Subway zelf, maar ligt de fout bij de fabriek die de blikjes tonijn levert. “Subway koopt een blikje tonijn waar de tekst ‘tonijn’ op staat. Als er dan sprake is van fraude, is dat de schuld van de conservenfabrikant.”

Lees ook: Dit is de gezondste optie die je kunt bestellen bij de Subway, volgens een diëtist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Unsplash, Matheus Bardemaker