05 augustus 2019
10 min.
4 pers.

Waarom kiezen als je het allebei kunt hebben?

Soms heb je zin in twee verschillende snacks en kun je gewoonweg niet kiezen. Wat doe je dan? Juist, je kijkt of je ze kunt combineren tot een nieuw gerecht! Zo zijn er in het verleden al heel wat pareltjes ontstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze churros-pannenkoeken, deze tiramisushi of deze tacopizza? Nu kunnen we nog een gerecht toevoegen aan dit rijtje, namelijk deze hotdog-tosti! Voor iedereen die niet kan of wil kiezen tussen de twee broodjes. Smakelijk!

Waarom zou je kiezen tussen een tosti of een hotdog, als je ze allebei kunt hebben?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo bereid je de hotdog-tosti:

  • Snijd de uien in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de uien hierin zacht en glazig.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer de uien- en knoflookpoeder erdoorheen.
  • Snijd de witte puntjes in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft van de broodjes met mayonaise en de bovenste helft met ketchup.
  • Halveer de bockworsten door de lengte en leg ze op de broodjes. Verdeel hierover de uienringen en de geraspte cheddar. Leg het kapje van de broodjes er bovenop.
  • Smeer de broodjes aan de boven- en onderkant in met de gekruiden, gesmolten boter en bak ze vervolgens in een koekenpan of onder een contactgrill krokant. Zorg ervoor dat de cheddar goed gesmolten is.
  • Serveer de hotdog-tosti’s eventueel met wat extra mayonaise en/of ketchup.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kruidenboter-tosti met 4 soorten kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Oh My Foodness | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Olie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 4 zachte witte puntjes
  • 4 theelepels mayonaise
  • 4 theelepels ketchup
  • 4 bockworsten
  • 50 gram geraspte cheddar