Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 8 hot dogs/knakworstjes 
  • 125 gram (cheddar)kaas
  • 800 gram (á 2 blikken) zwarte bonen in chilisaus
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • Halve theelepel knoflookpoeder
40 min.
4 grote of 8 kleine eters pers.

Leuk om samen met de (klein)kinderen te maken en voor iedereen lekker om op te eten!

We eten het liefst een voedzame maaltijd die ons voorziet in onze vitamine- en mineralenbehoefte. Maar af en toe mag het ook wel een keertje wat minder gezond. Zo’n ultieme zonde mag best eens op tafel gezet worden en deze hotdog ovenschotel is daar zo’n voorbeeld van. Al is-ie zo slecht nog niet vanwege de hoeveelheid bonen. Hoe je ‘m maakt? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site, vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Rol het croissantdeeg uit en breng met je vingers de geperforeerde randjes samen. Snijd het deeg daarna in 8 gelijke vierkanten.
  • Verdeel de kaas gelijkmatig over de vierkantjes. Rol daarna de 8 hotdogs in de vierkantjes.
  • Doe de zwarte bonen in chilisaus in een ruime ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de schaal. Plaats daarna de hotdogs zij aan zij bovenop de laag bonen.
  • Doe de gesmolten boter in een klein kommetje en voeg de bieslook en knoflookpoeder toe. Roer goed. Smeer daarna uit over de hotdogs.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 8 hot dogs/knakworstjes 
  • 125 gram (cheddar)kaas
  • 800 gram (á 2 blikken) zwarte bonen in chilisaus
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • Halve theelepel knoflookpoeder