Sabine

Honeycomb wordt ook wel hocky pocky genoemd

Honeycomb is een lekkernij die in Nederland helemaal niet zo heel erg bekend is. Hartstikke zonde, want het hapje is ontzettend makkelijk om te maken en het ziet er heel erg leuk uit: het heeft wat weg van een honinggraat en daar heeft het zijn naam ook aan te danken. Het is heerlijk zoet en knapperig. Wil jij weleens weten hoe dat hapje smaakt? Bak het dan zelf! Het is ontzettend makkelijk.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 5 eetlepels goudkleurige stroop/agave siroop
  • 2 theelepels bakingsoda
  • 100 gram melk/pure chocolade (optioneel)

Zo maak je het:

  • Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om alle ingrediënten en gebruiksvoorwerpen klaar te hebben liggen. Wanneer de honeycomb eenmaal gemaakt wordt, moet je snel kunnen schakelen. Ook is het heel belangrijk dat je een grote pan gebruikt; de honeycomb zal snel in volume toenemen wanneer je het maakt!
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg dat je een spatel in handbereik hebt.
  • Zorg ervoor dat je de bakingsoda hebt afgewogen en makkelijk kunt toevoegen aan het geheel.
  • Nu kun je echt beginnen: doe de kristalsuiker samen met de stroop in een pan en laat het op zacht vuur smelten.
  • Zet het vuur hoger zodra de suiker is gesmolten en wacht tot het goudbruin wordt en er bubbeltjes verschijnen.
  • Voeg daarna de bakingsoda toe en roer direct. De honeycomb zal direct toenemen in volume.
  • Schenk het mengsel daarna over het bakpapier en laat het dertig minuten afkoelen op kamertemperatuur. Breek de honeycomb daarna in hapbare stukken.
  • Smelt eventueel de chocolade in de magnetron. Verdeel de chocolade over de honeycomb.
  • Serveer het bij de koffie of eet het met ijs.

Lees ook: Zo maak je een appeltaarttosti

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Videostill YouTube BBC Good Food