Recept: hemelse Oreo cheesecake repen

Jaimy Boer
3 uur + 55 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 850 gram kant-en-klaar koekjesdeeg met chocolade
  • 20 Oreo-koekjes + meer voor topping
  • 240 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • Een halve theelepel vanille-extract
  • Snuf zout
  • Optioneel: warme karamel

Deze Oreo cheesecake repen zijn onweerstaanbaar!

Last van zoete cravings? Zoek niet verder! We hebben namelijk een heerlijk recept gevonden waarmee je het beste van alle werelden krijgt: Oreo’s, koekjesdeeg en cheesecake. Warm de oven maar vast voor, want we gaan aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Oreo cheesecake repen:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  • Druk het koekjesdeeg in de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek met een enkele laag Oreo’s. Snijd ze eventueel doormidden zodat het past.
  • Zet de ovenschaal opzij.

Voor de cheesecake-laag:

  • Klop de roomkaas in een medium kom met een handmixer of een mixer tot een gladde massa.
  • Klop de suiker, eieren, vanille en zout erdoor tot ze volledig zijn gecombineerd.
  • Giet de cheesecake-laag vervolgens over de Oreo-laag en strijk de bovenkant glad met een lepel of mes.
  • Bedek de laag met gebroken Oreo-stukjes en zet in de oven voor 30 tot 35 minuten. Het is niet erg als het midden van het baksel nog een klein beetje wiebelt.
  • Zet het vervolgens in de koelkast tot het volledig is afgekoeld, voor minimaal 3 uur en maximaal een nacht.

De finishing touch:

  • Haal het baksel uit de ovenschaal en snijd het in plakjes of repen.
  • Besprenkel het eventueel met warme karamel en serveer direct.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: witte chocolade fudge met stukjes Oreo (zonder oven)

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish