Handig: 5 bespaartips in de keuken om zuiniger te koken

Alle beetjes helpen!

Tegenwoordig is het nog belangrijker om zuiniger te koken. Met een paar kleine aanpassingen kun je dit makkelijk in je eigen keuken doen – en je eten blijft nog steeds lekker! 

1. Gebruik een snelkookpan

Een snelkookpan is een must om in de keuken te hebben, want hij bespaart een hoop tijd en energie. Zo hoef je minder lang te wachten tot je water of soep kookt, en verbruik je minder gas.

2. Kies voor een magnetron

Een magnetron is een stuk zuiniger dan een oven. Heb je alsnog de oven nodig? Gebruik dan een heteluchtoven en geen boven- en onderwarmte. Dat scheelt weer!

3. Let op het gas

Het is een inkoppertje om vooral op het gas te letten, maar het verschil bij hoog of laag gas is groot. Je gebruikt immers minder energie bij een lagere stand. Het werkt ook om een gerecht na te garen, door het gas uit te zetten. Je gerecht zal er niet anders door smaken!

4. Kook het water in een waterkoker

We gooien onze groente altijd in een pan vol met water, maar dit is helemaal niet nodig. Het duurt langer voordat het kookt en qua smaak geeft het weinig verschil. Moet je iets in water koken? Gebruik dan een kleine pan en kook het water alvast in de waterkoker. Dit scheelt weer tijd en energie.

5. Ontkalk je apparaten

Het is niet alleen beter voor je apparaten om ze regelmatig te ontkalken, het kan ook goed zijn voor je portemonnee. Als je de waterkoker en het koffieapparaat ontkalkt, verbruiken ze namelijk minder energie.

Lees ook: Goed om te weten: zo bespaar je energie tijdens het koken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels