Makkelijk recept: hemelse gevulde chocoladekoekjes die iedereen kan maken

Ingrediënten
  • KOEKJESDEEG:
  • 230 gram ongezouten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 330 gram donkerbruine suiker
  • 2 theelepels vanille-exact
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 groot ui
  • 310 gram bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 130 gram melkchocoladestukjes
  • 85 gram mini-chocoladestukjes
  • VOOR DE VULLING:
  • 1 eetlepel karamel, per koekje
  • 1 eetlepel koekjesboter, per koekje
  • 1 eetlepel chocolade-hazelnootpasta, per koekje
  • 1 eetlepel pindakaas, per koekje
  • VOOR DE TOPPING:
  • 10 gram mini-marshmallows
  • 40 gram chocolade-karamelsnoepjes
  • 45 gram chocoladeschilfers
  • 45 gram witte chocoladeschilfers
  • 130 gram regenbooghagelslag
  • 40 gram pretzels, geplet
  • 25 gram chips, geplet
60 min + 2 uur koelen min.
8 pers.

Jummie!

Chocoladekoekjes komen in verschillende soorten en maten. Toch blijven onze favoriet de chocoladekoekjes met een vulling, waarmee je na één hap je mond vol hebt met chocolade, karamel of pindakaas. Dat klinkt toch heerlijk? Met dit recept maak je deze koekjes helemaal zelf!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gevulde chocoladekoekjes:

  • Pak een middelgrote pan en smelt hierin de boter op middelhoog vuur. Blijf de boter roosteren voor ongeveer 5 minuten tot hij bruin en nootachtig ruikt.
  • Giet de bruine boter in een grote kom. Laat 30 minuten afkoelen voordat je begint met het deeg.
  • Voeg aan de kom met afgekoelde boter de kristalsuiker, bruine suiker, vanille en yoghurt toe. Klop met een elektrische handmixer of staande mixer voor 2-3 minuten tot een luchtig geheel. Voeg het ei en de eidooier toe en klop opnieuw tot het luchtig en goed gemengd is.
  • Klop in een aparte kom de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar. Zeef een derde van de droge ingrediënten gelijkmatig bij de natte ingrediënten. Klop net zolang totdat het is opgenomen en schraap vervolgens de zijkanten van de kom met een rubberen stapel tussen elke toevoeging. Let op dat je niet overmixt.
  • Voeg de chocoladeschilfers en mini-chocoladeschilfers toe aan het deeg en vouw voorzichtig om te mengen. Dek de kom af met plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast. Je kunt de vullingen ook in de koelkast bewaren, zodat je er later gemakkelijker mee kunt werken.
  • Verwarm de oven voor op 18o ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een ijsschepper om 3 eetlepels gekoeld deeg te scheppen en plat te maken tot een rondje van 6 mm dik.
  • Voeg 1 eetlepel van je vulling naar keuze, zoals karamel, koekboter, chocolade-hazelnootpasta of pindakaas, toe aan het midden van de deegronde en vouw de randen van het deeg rond de vulling. Sluit goed af en rol tot een bal. Herhaal deze stappen met de rest van het deeg.
  • Bestrooi de koekjes met toppings naar keuze, zoals mini-marshmallows, gehakte snoepreep, chocoladeschilfers, geplette chocoladekoekjes, witte chocoladeschilfers, regenbooghagelslag, pretzelstukjes of geplette chips. Druk de toppings stevig in het deeg.
  • Plaats de gevulde chocoladekoekjes op de bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 7 centimeter, zodat ze niet in elkaar vloeien.
  • Bak de koekjes voor 11-14 minuten, of tot de koekjes goudbruin zijn.
  • Koel ze voor 10 minuten op een koelrek.
  • Serveer direct of stop ze in de vriezer zodat je er later van kunt genieten!

Ook lekker: Recept: Tagalong koekjes, ook wel ‘Peanut Butter Patties’ genoemd

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Tasty

Ingrediënten
  • KOEKJESDEEG:
  • 230 gram ongezouten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 330 gram donkerbruine suiker
  • 2 theelepels vanille-exact
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 groot ui
  • 310 gram bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 130 gram melkchocoladestukjes
  • 85 gram mini-chocoladestukjes
  • VOOR DE VULLING:
  • 1 eetlepel karamel, per koekje
  • 1 eetlepel koekjesboter, per koekje
  • 1 eetlepel chocolade-hazelnootpasta, per koekje
  • 1 eetlepel pindakaas, per koekje
  • VOOR DE TOPPING:
  • 10 gram mini-marshmallows
  • 40 gram chocolade-karamelsnoepjes
  • 45 gram chocoladeschilfers
  • 45 gram witte chocoladeschilfers
  • 130 gram regenbooghagelslag
  • 40 gram pretzels, geplet
  • 25 gram chips, geplet