Sabine

Handig om te bakken is het zeker, maar je kunt bakspray ook gebruiken voor deze dingen

Als iets handig is om te gebruiken tijdens het bakken, is dat wel bakspray. In een mum van tijd is je bakblik ingevet, zonder dat je er vette vingers aan overhoudt. Het is een ware uitvinding, die bakspray. Wist je trouwens dat je het ook voor tig andere dingen kunt gebruiken in plaats van bakken? 

Bakspray is een veelzijdig middeltje dat je ook kunt inzetten voor de volgende dingen:

1. Kauwgom verwijderen

Bellen blazen van kauwgom is iets wat veel kinderen maar al te graag doen, maar helaas gaat het nog weleens mis en eindigt je kind met een enorme kloet kauwgom in het haar. De desbetreffende lok afknippen is een oplossing die nog weleens wordt toegepast, maar erg appetijtelijk ziet het er niet uit. Gelukkig kun je bakspray gebruiken om de kauwgom los te krijgen van het haar. Spuit bakspray op de plek waar de kauwgom zit, laat het even intrekken en daarna kun je met een beetje geluk de kauwgom uit het haar halen.

2. Scharnieren insmeren 

Open je een deur en hoor je een heel akelig geluid? Gebruik dan wat bakspray om de scharnieren in te smeren. De kans is groot dat je daarna geen naar geluid meer hoort. Bakspray is ideaal om je van dit soort nare geluiden te ontdoen, want de spray zorgt ervoor dat de boel weer soepel loopt.

3. Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag op de glazen douchedeuren is iets waar je bijna niet onderuit lijkt te kunnen. Na verloop van tijd ontstaat het helaas nu eenmaal. Gelukkig is daar de redder in nood: bakspray. Spuit een beetje op de door kalk aangetaste plekken, laat het een kwartier intrekken en daarna kun je de deur makkelijk te lijf gaan met water en zeep.

4. Vliegjes verwijderen

Met name in de zomer kan de bumper van je auto onder de vliegjes zitten. Erg makkelijk is die niet te verwijderen, hoe hard je ook schrobt. Hoewel, als je bakspray gebruikt wordt het een stuk makkelijker! Spray een beetje van de olie op de bumper, wacht een minuutje en gebruik een doek om de vliegjes weg te vegen.

5. Stroef slot

Na verloop van tijd kan het zijn dat het wat moeilijker gaat om een slot te openen. Maar ook hier komt bakspray goed van pas. Door een beetje van het spul in het slot te sprayen, kan het openen daarna veel soepeler gaan.

6. Vlekken voorkomen

Tupperware-bakjes zijn superhandig om kliekjes in te bewaren, maar wanneer je iets met een rode saus in het bakje doet, kan het een rode waas achterlaten. Spray van tevoren je bakje in met bakspray voordat je de saus erin doet en dit zal helpen om de rode vlekken te voorkomen.

7. Kaas raspen

Rasp je weleens zelf kaas? Dan is het je tijdens het schoonmaken vast weleens opgevallen dat de overgebleven kaas best lastig te verwijderen is uit de gaatjes. Ook dit kan verleden tijd zijn met bakspray. Spray de rasp voor gebruik in met bakspray en na het raspen zal het makkelijker zijn om de rasp schoon te maken.

8. Nagels lakken

Nagels die voorzien zijn van een mooi lakje kunnen hartstikke mooi ogen, maar dit effect wordt een beetje teniet gedaan als de lak wordt aangetast voordat-ie goed is opgedroogd. Gelukkig is daar de held van de dag: bakspray. Door bakspray over je nagels te sprayen na het lakken, drogen de nagels sneller.

Lees ook: Deze 6 dingen kun je heel gemakkelijk schoonmaken met azijn in de keuken

Deze handige tips bewaren? Pin dit bericht dan op Pinterest

Bron: One Good Thing By Jillee | Beeld: Videostill