Ingrediënten
  • 650 gram hachee
  • 1 rode kool, fijn gesneden
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 75 gram boter
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 75 milliliter melk
Sara Bergsma
60 min.
4 à 5 pers.
Ingrediënten
  • 650 gram hachee
  • 1 rode kool, fijn gesneden
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 Elstar appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 75 gram boter
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 75 milliliter melk

Lekker met rode kool en aardappelpuree

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, verlangen we massaal naar makkelijke maaltijden die ons kunnen verwarmen. In dat opzicht is er weinig dat kan tippen aan een ouderwetse hachee ovenschotel. We combineren het sappige vlees met heerlijke rode kool en aardappelpuree. Heerlijk om voor het hele gezin te maken!

Ovenschotel

Hachee met rode kool en aardappelpuree is een typisch gerecht dat we in de winter eten. Wil jij net even iets extra’s geven aan dit lekkere gerecht? Maak er dan een jachtschotel van door het in de oven te doen. De voorbereiding kost iets meer werk, maar de smaak is het dubbel en dwars waard!

Zo maak je het

  • Verwarm de oven alvast voor op 225 °C.
  • Verwarm vervolgens wat boter in een braadpan en bak de hachee.
  • Voeg uien toe aan het vlees en bak klaar. Je kunt eventueel wat paprikapoeder en peper en zout toevoegen om de hachee op smaak te brengen.
  • Giet 1 deciliter water in een pan en voeg hieraan de rode kool toe. Meng hierdoor de azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurier en appelblokjes, en laat het geheel op laag vuur in ongeveer 3o minuten gaar stoven.
  • Was ondertussen de aardappels, schil ze en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen vervolgens gaar in een pan met laag water en een snuf zout in ongeveer een kwartiertje.
  • Stamp de aardappelen zodat het puree wordt.
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met een klein beetje boter.
  • Schep de hachee in de ovenschaal en verdeel de rode kool er gelijkmatig overheen. Strijk vervolgens de aardappelpuree met een spatel of de bolle kant van een lepel over de rode kool.
  • Breng de schotel eventueel nog op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de kaas over de aardappelpuree.
  • Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is geworden.
  • Haal de ovenschotel uit de oven en serveer direct.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Tijdloze klassieker: steak tartaar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Adobe Stock