Dorien Ypma
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram mozzarella
  • 125 gram bloem
  • 2 eieren
  • 115 gram paneermeel
  • Cherrytomaten
  • Lente-ui
  • Saus naar keuze
  • Anti-aanbakspray of boter

Een droom voor elke kaasliefhebber

Kaas die knapperig is van buiten en zacht van binnen: een droom voor elke kaasliefhebber. Met déze wafels heb je in een handomdraai een heerlijke snack of bijgerecht op tafel. Perfect om te dippen in een lekker sausje tijdens een gezellige borrelavond.

Zo maak je hartige mozzarella wafels

  • Verwarm een wafelijzer voor.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden.
  • Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakjes en snijd elk plakje weer doormidden, zodat er in totaal 8 vierkante blokjes ontstaan.
  • Voeg de bloem, het paneermeel en de losgeklopte eieren in drie aparte schaaltjes.
  • Haal een blokje mozzarella door de bloem en dompel het vervolgens in het mengsel van losgeklopte ei. Rol het blokje mozzarella daarna door het paneermeel. Let op: het is belangrijk dat de mozzarella volledig bedekt is met paneermeel. Leg de mozzarella op een bord en herhaal dit met alle blokjes mozzarella.
  • Spuit het wafelijzer aan beide kanten in met bakspray of verhit een beetje boter in het ijzer.
  • Bak de mozzarella blokjes gedurende 2 minuten in het wafelijzer, tot de kaas begint te borrelen en het paneermeel goudbruin van kleur is.
  • Garneer de mozzarella wafels met de cherrytomaten en lente-ui en serveer met een lekker sausje naar keuze, zoals chilisaus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Heerlijk recept: spruitjes met knoflook en véél Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock