Redactie Kookfans
70 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram druiven
  • 750 milliliter prosecco
  • 120 milliliter wodka
  • 100 gram suiker

Oeh la la: dit recept geeft een volwassen twist aan de populaire fruitsoort

Lekker in de achtertuin borrelen met een glaasje wijn? Dat willen we allemaal wel. Met dit simpele recept kun je je favoriete wijntje bovendien serveren naast een andere boozy versnapering: prosecco druiven!

Zo maak je de prosecco druiven:

  • Was de druiven goed af. Doe ze vervolgens in een kom, en giet de prosecco en wodka over de druiven.
  • Schep de druiven even door elkaar met een houten spatel zodat ze allemaal goed bedekt zijn in het mengsel van wodka en prosecco.
  • Zet de schaal nu minstens een uur lang in de koelkast.
  • Giet de druiven nu af met een vergiet en dep ze droog.
  • Doe de suiker in een lage kom of bijvoorbeeld een ovenschotel. Schud de schaal voorzichtig heen en weer zodat alle druiven goed bedekt raken met suiker.
  • Serveer de druiven in een kommetje.
  • Proost! Enneh: geniet, maar druif met mate.

Lees ook: Cocktailrecept: Corona Sunrise geeft zomerse twist aan bekend bier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill