Ingrediënten
  • 1 kilo runderlappen
  • 100 gram boter
  • 6 uien
  • 50 gram tarwebloem
  • 800 milliliter rundvleesbouillon
  • 6 kruidnagels
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 8 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • Zout en peper, naar smaak

Wij zijn dol op hachee in de winter

Bij veel Nederlandse huishoudens staat hachee standaard op het menu in de winter. Hachee maken is niet moeilijk, maar toch zijn veel mensen de ‘kunst’ van het suddervlees vergeten. Alles moet snel en niemand neemt de tijd om het vlees lekker lang in de oven te laten garen. Hoewel wij ook fan zijn van maaltijden die snel op tafel staan, kunnen wij toch ook intens genieten van een heerlijke portie hachee. En zodra het in de oven staat, heb je er geen omkijken meer naar!

Zo maak je die heerlijke Hollandse hachee.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Snijd de uien alvast in ringen.
  • Snijd het vlees in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Strooi, naar smaak, wat zout over het vlees.
  • Zet een ovenvaste braadpan op het vuur en doe de boter hierin. Wacht tot het warm is en bak dan het vlees in delen goudbruin. Dit duurt zo’n 3 minuten. Doe niet te veel vlees tegelijkertijd in de pan, dan riskeer je dat sommige delen te gaar worden en andere niet gaar genoeg.
  • Schep het vlees steeds met een schuimspaan uit de pan, laat het vet zitten.
  • Bak nu de uienringen in de achtergebleven boter.
  • Voeg na 6 minuten de bloem toe en bak alles nog zo’n 5 minuten. Voeg dan de bouillon, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Tip: steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, zo kun je ze er gemakkelijk weer uit vissen.
  • Breng de bouillon al roerend aan de kook. Draai dan het vuur uit en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer nogmaals om.
  • Doe het deksel op de pan en zet de stoofpan in de oven.
  • Stoof het vlees in zo’n 5 uur helemaal gaar, maar haal na 4 uur de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.
  • Haal voor het serveren de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan.
  • Breng eventueel op smaak met extra zout en peper, naar smaak.
  • Serveer met aardappel en rode kool.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze heerlijke variatie op oud-Hollandse rode kool is heerlijk voor de koude dagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Allerhande | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 kilo runderlappen
  • 100 gram boter
  • 6 uien
  • 50 gram tarwebloem
  • 800 milliliter rundvleesbouillon
  • 6 kruidnagels
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 8 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • Zout en peper, naar smaak