Ingrediënten
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kardemom zaden
  • 1 kleine rode kool (ongeveer 900 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote rode uien, gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 25 gram boter
10 november 2017
120 min.
4 pers.

Zo lekker heb jij nog nooit rode kool gegeten

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. Het is een smakelijke, maar vooral ook erg gezonde groente. Traditioneel wordt het gerecht vooral in de winter gegeten, maar tegenwoordig kun je deze fraai gekleurde kool het hele jaar door kopen. Er bestaan dan ook veel leuke en moderne recepten voor frisse salades en zomerse bijgerechten met met deze lekkere kool.

Nu kennen we natuurlijk de traditionele rode kool, maar het is soms ook leuk om wat te variëren. Ben je nog op zoek naar een lekker bijgerecht? Zoek niet verder; deze rode kool is ideaal! Hij is heerlijk gekruid en past dan ook perfect bij verschillende vleessoorten.

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 130 graden.
  • Doe de steranijs, het kaneelstokje en de kardemom in een kruidenbuiltje of een kruidenzeefje.
  • Leg dit in het midden van een vuurvaste ovenschaal.
  • Verwijder wilde of harde bladeren van de rode kool en snijd hem in vieren.
  • Verwijder het midden van de rode kool en snijd hem in kleine stukjes of maal hem fijner met behulp van een keukenmachine.
  • Verdeel de knoflook, uien, appel en bruine suiker over de ovenschaal.
  • Smeer de azijn over de bovenkant van de rode kool en verdeel de boter over de rode kool.
  • Doe de ovenschaal ongeveer 1-2 uren in de oven. De kool moet dan zacht maar niet smoezelig zijn.
  • Verwijder het kruidenbuiltje en serveer. Eet smakelijk!

 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: 24Kitchen | Beeld:  videostill

Ingrediënten
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kardemom zaden
  • 1 kleine rode kool (ongeveer 900 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote rode uien, gesnipperd
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 25 gram boter