Ingrediënten
  • 12 eetlepels low fat mayonaise
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 500 tot 750 gram verse schoongemaakte groene asperges
Freek
15 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 12 eetlepels low fat mayonaise
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 500 tot 750 gram verse schoongemaakte groene asperges

Asperges als simpel bijgerecht of tussendoortje

We zitten nog volop in de aspergetijd: deze loopt ongeveer van half april tot eind juni. En nu zijn er een heleboel ingewikkelde gerechten met asperges te vinden, dit is daar niet eentje van. We houden het lekker simpel. Asperges en een basilicumsausje. Meer heeft een mens niet nodig!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Rasp de kaas, hak de knoflook en basilicum fijn en doe in een kommetje. Voeg daarbij de mayonaise, pesto en citroensap.
  • Roer het geheel goed door en zet in de koelkast.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en laat de asperges erin glijden. Kook tot ze gaar, maar knapperig zijn, zo’n 2 tot 3 minuten.
  • Doe ondertussen wat water en ijsblokjes in een pan of kom.
  • Haal de asperges uit de pan met kokend water en dip ze kort in het ijswater.
  • Serveer met de saus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Witte aspergesoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste Of Home | Beeld: Unsplash, Peter Schad